yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

900 ORTAOKULLU GENÇ AYNI ANDA SINAVA GİRDİ

900 ORTAOKULLU GENÇ AYNI ANDA SINAVA GİRDİ
02.05.2023 13:09
0
A+
A-
  • Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) markalaşan projesi Kitap Kurdu Yarışması’na, Yalova’dan 900 öğrenci katıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Ortaokul öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için organize edilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kitap Kurdu Yarışması’nın bu yıl 5.’si düzenlendi. Yalova’da 5 ilçede, 40 vakıf gönüllüsü ile birlikte 900 ortaokullu öğrenci yarışmaya katıldı. İlk genç dönemi yaş skalasına hitap eden yarışmada, ortaokullu öğrenciler 100 soruluk bir sınavda bugün ter döktüler. TÜGVA İl Temsilcisi Bilal Naser, “Ortaokullu kardeşlerimiz büyük bir özveri gösterdiler ve Kitap Kurdu Yarışmamızın kitaplarını dikkatle okudular. Sınava girip derece yapan gençler için sırada ödüllerini almak var. Bizler için en büyük ödül ise; kitap okuma alışkanlığı kazanan gençleri görmek oluyor. Yarışma kapsamında ilimizde bulunan ortaokullarımıza bine yakın kitap hediye edip, öğrencilerimizin yarışmaya hazırlanmasına yardımcı olduk. Yarışmamıza destek herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

USTA YAZARLAR KALİTELİ KİTAPLAR

Yarışma kitapları; edebiyat, tarih, bilim-teknoloji, değerler eğitimi, fantastik-kurgu ve klasiklerden oluşan çok yönlü bir okuma listesini kapsıyor. İki farklı kategoride toplamda 10 kitaplık listede yazarlar da dikkat çekiyor. Mahmut Öztürk, Metin Özdamarlar, Mehmet Yaşar, Tuğba Coşkuner, Feyza Şahin, Alara Uçar, Sema Çelem, Şeyma Karagöl, Yücel Öztürk’e ait kitaplar, çocuk kitapları alanında yeni ve başarılı eserlere imza atmış isimlerden oluşuyor.

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLERE DOYACAK

Yarışmaya “tugva.org” üzerinden başvuran ortaokullu öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okudu. Sınav maratonunu tamamlayan öğrencilerden 1.’ye Balkan Turu (ailesinden 2 kişi ile birlikte)  + İpad Pro, 2.’ye İpad Pro, 3.’ye elektrikli scooter ve daha pek çok ödül takdim edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.