yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
28°C
Yalova
28°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

9 YENİ İŞ MAKİNESİ TESLİM EDİLDİ

9 YENİ İŞ MAKİNESİ TESLİM EDİLDİ
03.10.2024 15:26
0
A+
A-
  • Yalova İl Özel İdaresi, araç parkının modernizasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen ikinci anahtar teslim töreni, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla gerçekleşti..

İl Özel İdaresi Asfalt Plent Şantiyesi ve Malzeme Ocağı’nda düzenlenen törende, toplamda 9 yeni iş makinesi teslim edilerek araç filosuna eklendi. Yalova İl Özel İdaresi’nin makine envanteri önemli ölçüde genişletildi ve modernize edildi..

  • Yeni araçlarla sadece köylerin altyapı ve üstyapı çalışmalarına değil, afet müdahalesi, orman yangınları, tarımsal projeler ve gençlik spor faaliyetleri gibi geniş bir yelpazede destek sağlandığını belirten Yılmaz, “İl özel idaremizin güçlü filosu ile ilimize büyük hizmetler veriyoruz” ifadelerini kullandı..

Özellikle yeni devreye alınan asfalt plentinin önemine değinen Yılmaz, beton santralinin de tamamlandığını belirterek, il genelinde kapsamlı hizmetler verileceğini dile getirdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Programın açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz yaptı. Yılmaz, 2022 yılında başlatılan modernizasyon çalışmaları ile Yalova’nın gelişimine katkı sağlandığını belirtti. Bu süreçte, 4 ayrı anahtar teslim töreniyle toplam 23 iş makinesinin idarenin hizmetine kazandırıldığına dikkat çeken Yılmaz, “2022 yılında 49 olan iş makinesi sayımızı bu projeyle 72’ye çıkardık. Araç parkurumuzu yüzde 50 oranında genişleterek, 63 milyon TL’lik yatırım yaptık” dedi. Bu yatırımların finansmanında KDV muafiyeti ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe desteğinin de önemli rol oynadığını vurgulayan Yılmaz, projenin il genelinde birçok alanda hizmet sunduğunu söyledi. Yılmaz, “Araç makine envanterimizi aynı zamanda ilimizin en dinamik en güçlü ve en çeşitli araç filosuna sahip yerel yönetimiz. Bununla beraber tam donanımlı operatör ve personelimizle beraber ilimizin tamamına hizmet ediyoruz. Bu araçlarımızla sadece köylerimizin altyapı, üstyapısını değil aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın hizmetlerine destek oluyoruz. Allah vermesin orman yangınlarıyla mücadeleden afet işlerine, tarımsal projeden tarımsal arazi açmalarına, gençlik spor faaliyetlerinden köylerimizdeki altyapı üstyapı çalışmalarına kadar makine parkurumuzu çeşitlendirerek ilimizin hizmetlerine sunmuş olduk. Ben bu projelerin hayata geçirilmesine vesile olan ilimize kazandırılmasına vesile olan başta sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize, il genel meclisi başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize, özellikle de özel idaremizin personellerine, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bugün özellikle anahtar teslim törenimizi burada yapmak istedik. Özel idaremizin vizyonu kapsamında hayata geçirdiğimiz somut projeleri de sizlerle paylaşmak istedik. Geçen ay devreye aldığımız asfalt plentiyle birlikte şu an ilimizin tamamına asfalt hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda beton santralimizin kurulumunu da bugün itibariyle tamamlamış olduk. Ben tekrardan bu projelerin hayata geçirilmesine destek olan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Araçlarımızın ilimize memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SOYGÜZEL’DEN DEĞERLENDİRME..

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de törende yaptığı konuşmada, Yalova İl Özel İdaresi’nin büyükşehir mantığıyla çalıştığını belirtti. Soygüzel, Yalova’nın coğrafi olarak Türkiye’nin en küçük vilayeti olmasına rağmen, hizmet açısından oldukça geniş bir vizyon benimsediklerini ifade etti. Özellikle köylerdeki yaşam kalitesini artırmak amacıyla başlatılan çalışmaların bu vizyonun bir parçası olduğunu vurgulayan Soygüzel, “Köylerimiz artık Anadolu’nun mahrumiyet yaşayan yerleri değil, Avrupa banliyöleri gibi modern yerler haline geldi. Bu başarının en büyük payı il özel idaremize aittir” dedi. Ayrıca, yerel yönetim birimlerinin iş birliği ile yapılan projelerde il özel idaresinin katkısının önemli olduğuna dikkat çeken Soygüzel, araç filosunun genişletilmesiyle bu katkıların daha da büyüyeceğini ifade ederek şu şekilde konuştu: “Bugün geldiğimiz noktada gerçekten köylerimiz Anadolu’nun mahrumiyet yaşayan köyleri gibi değil, Avrupa’nın banliyöleri gibi. Bunun oluşmasında da en büyük pay il özel idaresine ait. Sayın Valimiz başta olmak üzere genel sekreterimizin koordinasyonunda bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bizde Yalova İl Genel Meclisi olarak bunun gibi isabetli projelere bütçeden pay ayırmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu törenlere katıldıkça il genel meclisi olarak doğru bir iş yapmış olduğumuzun gururunu da hep birlikte yaşıyoruz. Yalova il özel idaresi ile birlikte ilimizde belediyeleri de kattığınızda toplam 15 yerel yönetim birliği var. Yalova il özel idaresi bir nevi büyükşehir yönetimi mantığıyla çalışarak yerel yönetimlere de araç gereç ekipman yürütülen projelerde çalışmalarda destek anlamında da ciddi katkıda bulunuyor. Araç filomuzun genişletilmesiyle birlikte bu katkılarında genişleyeceğini, büyüyeceğini ben düşünüyorum. Bu vesile ile bende başta sayın valimiz olmak üzere sayın milletvekillerimize özellikle, çünkü bu araçların alınmasında ciddi bir hibe de kullanılıyor. Bu hibelerin çıkartılmasında bakanlıklar nezdinde görüşmelerin yapılması anlamında milletvekillerimizin ciddi katkıları oluyor. Dolayısıyla kendileri de aramızda yok onlara da teşekkürle anmak isterim. İl özel idaresi genel sekreterimizin şahsında, özel idare çalışanlarımıza ve tabi parti ayrımı gözetmeksizin bütün il genel meclisi üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

‘İL ÖZEL İDAREMİZ, TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK BİR YAPILANMA İÇİNDE’..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da törende yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi’nin büyükşehir mantığıyla hizmet verdiğini belirtti. Vali Kaya, 6 belediyenin ve 43 köyün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırılan araç filosunun, il genelindeki hizmetleri daha da güçlendireceğini söyledi. Kaya, “İl özel idaremiz, hizmet etme noktasında büyük bir katkı sunuyor. Asfalt plentimizle tüm belediyelerimize asfalt sağlıyoruz, beton santralimiz de faaliyete geçecek” diyerek, idarenin hizmet kalitesine olan inancını dile getirdi ve şu şekilde sürdürdü: “Mevcutta 6 belediyemiz var bu belediyelerimiz 43 tane köyümüz hepsini kapsayacak şekilde hem araç filomuzu yeniliyoruz hem de hizmet etme noktasında da her yapılan çalışmanın içerisinde mutlaka il özel idaremizin de çok büyük bir katkısı olduğunu da gururla söylemek istiyorum. Dolayısıyla bu noktada emeği geçen tüm arkadaşlarıma, başta bize destek sağlayan sayın vekillerimize, il genel meclisi başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize ben buradan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İl özel idaremiz bütün belediyelerimize örnek bir yapılanma içerisinde. Bugün burada gördüğünüz asfalt plentimiz faaliyete geçti. Bütün belediyelerimize biz buradan asfalt üretiyoruz, ucuza asfalt veriyoruz, altyapıya destek oluyoruz. Yakın zaman içerisinde inşallah burada beton santralimiz de açılmış olacak, işlemeye başlayacak. Dolayısıyla ilimizdeki o rekabet ortamını da sağlayacak, o ortamın oluşmasına katkıda bulunacak çok büyük bir yatırım da hizmete geçecek inşallah. Dolayısıyla ben bütün emeği geçen il genel meclisi başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize, il özel idaresi genel sekreterimize, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arada bu filonun yenilenmesiyle birlikte hem karla mücadelede olsun, altyapı yatırımlarında olsun çok güzel hizmetlere de vesile olacağını düşünüyorum. Yakın zamanda biliyorsunuz köylerimizde akıllı su saatine geçiyoruz. Bu sene il özel idaresinin mücavir alanında yer alan bütün köylerimizde akıllı su saati takacağız. Dolayısıyla araç filomuzda yer alan bazı araçlarımızda buna hizmet edecek. İnşallah su yönetimiyle ilgili de çok stratejik, çok önemli adımın büyük bir kısmını bu sene tamamlamış olacağız.”

MODERNİZASYONUN DETAYLARI VE TESLİM EDİLEN ARAÇLAR..

Yalova İl Özel İdaresi, makine parkının modernizasyonu kapsamında 2 yılda önemli yatırımlar gerçekleştirdi. 2022’de 49 olan iş makinesi sayısı, yapılan yatırımlarla 72’ye yükseltildi. Bu kapsamda, toplamda 63 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Bu bütçenin bir kısmı KDV muafiyeti sağlanan projelerle, bir kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi ile finanse edildi.

Teslim edilen araçlar arasında şunlar bulunuyor:

2024 Model Kar Küreme ve Tuzlama Ekipman Montajlı Mercedes Damperli Kamyon (1 adet): 5.567.338,40 TL

2024 Model 5500 Litre Taşıma Kapasiteli ADR’li Isuzu Akaryakıt Kamyonu (1 adet): 3.788.416,32 TL

2024 Ford Transit Çiftkabin Açık Kasa Kamyonet (1 adet): 1.390.636,42 TL

2024 Ford Transit Çiftkabin Kapalı Kasa Kamyonet (1 adet): 1.390.636,42 TL

2024 Model Mercedes Damperli Kamyon (2 adet): 11.549.261,57 TL

2024 Model Kuboto Mini Ekskavatör (2 adet): 5.392.800,00 TL

2000 Model Damperli Kamyonun Taşıyıcı Lowbed Üstyapı Değişimi (1 adet): 250.000,00 TL

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.