yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5431
EURO
34,8206
ALTIN
2.432,77
BIST
9.707,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

9 MAÇIN 6’SINI KAZANDILAR!

9 MAÇIN 6’SINI KAZANDILAR!
15.03.2022 16:45
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Yalova’nın köklü ve başarılı amatör kulüpleri arasında yer alan Yeşilovaspor, 2021-2022 sezonunda iş insanı Yalçın Oruç’un kulüp başkanlığına oturmasıyla adeta küllerinden doğdu.

1985 doğumlu Oruç, ilkokul ve ortaokulu Yalova’da okumasının ardından Fransa’ya taşınırken bu ülkede 14 yıl boyunca iş ve spor hayatını tecrübe edindi. Fransa’daki yıllarında sporun içinde olan Yalçın Oruç, Türkiye’ye döndüğünde inşaat sektöründe yatırımlarını sürdürürken futbola maddi ve manevi desteklerini esirgemedi. Sporun ve iş hayatının yanı sıra siyasete de soyunan Oruç, Kadıköy Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olarak yerel seçimlere katıldı.

 

İlk yarıda 3 puan toplayabilen takımı şahlandırdı..

Yeşilovaspor 12 takımın mücadele ettiği Süper Amatör Küme’de sezonunun ilk yarısını 3 puanla son sırada noktalarken Yalçın Oruç’un başkanlığa seçilmesiyle birlikte adeta şaha kalktı. Oruç ve ekibi devre arasında tecrübeli file bekçisi Ramazan Çarbuğa’yla başlattığı transfer furyasını Muhammed Sönmez, Ömer Bal, Barış Oruç, Enez Üçtepe, Esat Özdemir, Gökhan Caner, Semih Semiz, Oğuzhan Sevim’la sürdürmüş ve ikinci yarıya damga vurdu.

Yalçın Oruç başkanlığında 9 maça çıkan Yeşilovaspor 6 galibiyet alırken, şampiyonluğunu ilan eden Tavşanlı Belediyespor’dan puan alabilen tek takım olarak göz doldurdu.

Gelecek sezonun temellerini şimdiden atmaya başlayan Yalçın Oruç ve yönetimi başta İlkay Margılıçlı’nın yanı sıra Yalova’daki birçok önemli spor adamıyla görüşüp istişarelerde bulunarak herkesin gıpta ile bakacağı Yeşilovaspor’u oluşturmak için kolları sıvadı. Kulübe ait tesislerin geliştirilmesi ve altyapı hamlelerinde de bulunan kulüp üstlendiği misyon ve vizyonla Yalova’ya örnek olacak kolej kulübü havasına bürünmeye başladı.

‘Önceliğimiz lige tutunmaktı’..

Yeşilovaspor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç, “Ben ve ekip arkadaşlarım yola çıkarken hem altyapımızın gelişmesi hem de A takımımızın örnek teşkil etmesi adına çalışmalara şimdiden başladık. Önceliğimiz takımı ligde tutmaktı. Bunun için önce Yalova amatörünün bir birinden kıymetli futbolcularıyla anlaşma sağladık. Bunun sonucunda da bitime 2 hafta kala hedefimize ulaştık. A takımımız ve altyapı takımlarımızın ligleri devam etmesine karşın kolları erkenden sıvayarak gelecek sezon için çalışmalarımıza başladık. Yalova’nın değerli birçok spor yöneticisi ve antrenörleriyle istişarelerde bulunduk. Bunun için plan ve projelerimizi masaya yatırdık. Gelecek sezon kolej takımı havasındaki Yeşilovaspor’u tüm Yalovalı futbolseverlere izleteceğiz. Hem A takımımız hem de altyapımız tüm Yalova’ya örnek olacak. Üstlenmiş olduğumuz misyon ve vizyonla birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.