yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

800 KONUT İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ

800 KONUT İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ
22.01.2023 21:16
0
A+
A-

15 bin 271 başvuru yapıldı..

  • Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Yalova’da yapılacak TOKİ sosyal konut projesinin kura çekilişinde heyecanlı anlar yaşandı. Proje ile birlikte Yalova Kazımiye’ye 740, Altınova’ya ise 60 konut inşa edilecek.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülen 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Yalova’da hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde, noter huzurunda gerçekleştirilen programa; AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve vatandaşlar katıldı. Proje ile birlikte Yalova Kazımiye’ye 740, Altınova’ya ise 60 konut olmak üzere toplamda 800 konut inşa edilecek.

‘Hemşerilerimize hayırlı olsun’..

Yalova ilinde 15 bini aşkın başvurunun yapıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatları doğrultusunda 250 bin ilk evim, ilk işyerim projesi ile ilgili olarak başta engellilerimiz, gençlerimiz ve emeklilerimiz olmak üzere başvuran tüm vatandaşlarımız için kura çekimlerimiz başladı. Toplamda 800 adet TOKİ konutunun çekilişi yapıldı. Kazanan hak sahiplerine güle güle oturmalarını temenni ediyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ileriki yıllarda tekrardan benzer projeleri Yalovamıza kazandıracağız. İlave konutlarının da yapılacağını tahmin ediyoruz. Hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Toplamda Yalova’da zaten 1000 konut projesi vardı. Şu an 200 tanesi devam ediyor. 800 konutun da tahmin ediyorum en kısa sürede ihaleleri yapılacak. Yeni inşaat teknoloji ile bir yılda konutlar teslim ediliyor. Tahmin ediyorum ki birkaç ay içerisinde temellerini atacağız. Yeri Yalova Kazimiye bölgesinde olacak. Zaten o bölgede şu an devam eden projemiz var. Onun yan tarafındaki bölgede bu konutlar yapılacak” dedi.

‘15 bin 271 başvuru yapıldı’..

TOKİ yetkililerince şu bilgilendirme yapıldı: “740 konut projesi içerisinde toplam 15 bin 271 başvuru yapıldı. Şehit ailelerinde 21 başvuru bulunuyor. 21’i de kontenjan gereği direk hak sahibi oldular. Engelli vatandaşların ise 760 başvurusu, 37 hak sahibi bulunuyor. Emekli vatandaşlarda ise bin 830 başvuru, 148 hak sahibi bulunuyor. Genç kategorisinde 5943 başvuru, 148 hak sahibi bulunuyor. Diğer kategoride 6 bin 717 başvuru bulunuyor, 386 hak sahibi belirlenecek. Engelli, emekli ve genç kategorisinde hak sahibi olamayanlar diğer kategoride kendilerine ikinci bir şans verilecek.”

‘Çok mutluyuz’..

İsimleri kurada çıkan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadılar. 56 yaşındaki Ahmet Çetin, “Şans yüzümüze güldü. Emekli kategorisinde çıktı. Allah devletimizden razı olsun. Ömrümüz olursa oturacağız. Çıkmayacak umuduyla geldik ama çıktı, şok olduk. Hala inanamıyoruz. Depremden beri kiracıyım” dedi. 67 yaşındaki Arife Baskı ise, “Kurayı uzun zamandır bekliyoruz. 50 yıldır kiracıyız. Devletimizden Allah razı olsun. Çok sevindim, gözlerim doldu” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.