yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5586
EURO
34,8845
ALTIN
2.429,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

8 bin 755 talep ve şikayet değerlendirildi

8 bin 755 talep ve şikayet değerlendirildi
13.01.2022 13:57
0
A+
A-

 

Haber / Esin KAYA

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında rutin işlerinin yanı sıra fırsatçılıktan faydalanan işletmelere yönelik denetimlerini arttırdı. Zabıta Müdürlüğü, kurum içi müdürlüklere yapılan talep ve şikayetlerin yanı sıra dilekçeler, mail, sosyal medya ve telefon ile gelen toplam 8 bin 755 talep ve şikayeti değerlendirdi.

Ekipler, 2021 yılında kurdaki dalgalanmadan dolayı fırsatçılık yapan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. 6502 sayılı kanuna göre fiyat etiketi ve aşırı fiyat artışları denetlenerek, kurallara uymayan esnafların İl Ticaret Müdürlüğü’ne bildirimleri yapıldı. 423 pazar esnafının ise terazi ölçü ve ayar rutinleri gerçekleştirildi.

50 BİN KORONA VİRÜS DENETİMİ YAPILDI..

2020 yılından itibaren tüm dünyayı ve ülkemizi de etkileyen koronavirüs nedeniyle de denetimler arttı. 2021 yılı içerisinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayan 50 bin kişiye denetim ekipler tarafından gerçekleştirildi.

289 RUHSAT VERİLDİ..

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde 289 adet iş yerine işletme ruhsatı verildi. Ayrıca 141 iş yerinin ise ruhsat iptali gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ..

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri, Yalova’da yaşayan öğrencileri okullarında ziyaret etti. Yalova Belediyesi yetkilileri tarafından 2021 yılı içerisinde 500 öğrenciye bilinçli tüketici eğitimi verildi. Bu kapsamda öğrenciler, seminerde üretim yeri, etiketi, son kullanma tarihi, satış fiyatı, raf ve kasa arasında dikkat edilmesi fiyatlandırılması gibi birçok konuda bilgilendirmeyi öğrendiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.