yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

16.03.2022 17:16
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği Kadınlar Basketbol Ligi’nde 25.hafta maçları tamamlandı. Önceki gün sona eren 25.hafta karşılaşmalarının ardından Emlak Konut namağlup unvanını korudu. HDI Sigorta Yalova VİP’in de iki maçlık galibiyet hasreti sona erdi. Play-off hattında toplamda 5 takım ilk 9’u garantilerken; play-off bileti alacak son üç takım da ligin final haftası olarak görülen 5 haftasında netlik kazanacak.

VİP zor da olsa kazandı..

Bu sezon lige damga vuran Furkan Sağlık yönetimindeki HDI Sigorta Yalova VİP, 25.haftada İzmir deplasmanına çıktı. Turuncu-Sarılı takımımız, Çeşme Basketbol’u son anlardaki geri dönüşüyle 64-61’lik skorla devirip iki haftalık galibiyet hasretine de son verdi. Bu sonuçla VİP, 41 puanla 6.sıradaki yerini koruyarak play-off’’arı garantiledi. 34 puan ve averajla 11.sırada bulunan İzmir ekibi de ilk 9 yolunda ağır yara aldı.

Lider, Edremit’te kazandı..

Ligin flaş takımı Emlak Konut, kazanmaya devam ediyor. İstanbul temsilcisi, 25.haftada deplasmanda Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u 62-52’lik skorla geçti. Bu sonuçla Emlak Konut, 25’te 25 yapıp 50 puanla namağlup bir şekilde şampiyonluk yolundaki ilerleyişini sürdürdü. Gürespor da 42 puanla 5.sırada kendisine yer buldu.

Düşenin dostu olmaz..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde kazanamayan tek takım konumundaki Samsun Basketbol İhtisas, sahasında play-off’ları daha önce garantileyen Botaş Gelişim’e 92-22 gibi tarihi farklı skorla yenilerek kötü serisini sürdürdü. Bu sonuçla lige veda eden Samsun, galibiyetsiz 25 puanla son sırada bulunuyor. 47 puandaki Botaş Gelişim de ikincilik için büyük avantajı elinde tutmasını bildi.

Rize son nefeste..

Lige bu yıl yükselmesine rağmen müthiş bir performans ortaya koyan Rize Belediyesi, kümede kalma savaşı veren Bodrum Karya deplasmanında zor kazandı. Eski bir VİP’li Sümeyya Özcan’ın son saniye basketiyle karşılaşmadan 68-66 galip ayrılmasını bildi. Haftanın diğer müsabakalarında; Fenerbahçe Gelişim, evinde Tarsus Belediyesi’ni 69-40’lık skorla geçti. Uludağ Basket, Mersin BŞB’ye deplasmanda 75-67 boyun eğdi. Kıran kırana geçen maçta Urla Belediyesi, derbide Karşıyaka Çarşı Koleji’ni 92-91 devirdi. Haftanın kapanış maçında Turgutlu Belediyespor, seyircisi önünde Antalya Güneşi’ni zorlanmadan 76-62’lik skorla mağlup etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.