yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5433
EURO
35,0431
ALTIN
2.436,43
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

400 ÇÖLYAKLI BİREY MUTFAKTAN YARARLANABİLİYOR

400 ÇÖLYAKLI BİREY MUTFAKTAN YARARLANABİLİYOR
25.06.2024 15:22
0
A+
A-
  • Yalova Belediyesi Engelsiz Kafe bünyesinde hizmet veren Çölyak Mutfağı, Yalova’da yaklaşık 400 bireye hizmet veriyor.

Haber \ Esin KAYA

4 yıl aranın ardından Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in girişimleriyle Engelsiz Kafe içerisinde açılan mutfaktan, Çölyaklı bireyler tüketebilecekleri ekmek, poğaça, kuru pasta, köfte, hamburger, mantı ve bunun gibi özel glutensiz gıdalara ulaşma imkanı bulabiliyorlar. Haftanın 6 günü sabah 09:00 akşam 17:00 arasında açık olan mutfakta 2 personel hizmet veriyor. Tamamen hijyenik bir ortamda ayrı bir mutfakta özenli bir şekilde hazırlanan malzemeler Engelsiz Kafe bahçesinde ya da verilen siparişlere göre kilo ve tane bazında evlerde de tüketilebiliyor.

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ

Yalova Belediyesi Çölyak Mutfağı’nda hizmet veren ve aynı zamanda Çölyaklı bir bireyin annesi olan Meyra Balkanoğlu, “4 yıl önce aynı yerde hizmet veren mutfağımız kapanmıştı. Mutfağımız geçtiğimiz günlerde yeniden hizmet vermeye başladı. Çölyaklı bir birey dışarıya çıktığında, karnı acıktığında ya da önceden vereceği siparişle evine götürüp tüketebileceği birçok ürün mutfağımızda bulunmaktadır. Mutfağımızda öncelikle glutensiz mantı, yine glutensiz hamburger köfte, tatlı, kurabiye, poğaça ve bunun gibi birçok ürüne Çölyaklı bireylerimiz ulaşma imkanı bulabilmekteler. Yalova’da yaklaşık 400’e yakın Çölyaklı bulunmakta ve açılan bu mutfakla büyük bir eksiklik giderilmiştir. Burada bizlere destek veren ve bu mutfağı yeniden kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’e hem çalışanı olarak hem de Çölyak’lı aileler adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.