yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

39 MAÇLIK SERÜVEN!

39 MAÇLIK SERÜVEN!
11.05.2022 15:32
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Henüz 2012 yılında kurulmasına rağmen özellikle son iki yıldır gösterdiği performans ile ilgi çeken HDI Sigorta Yalova VİP, 2021-2022 sezonunda fırtına gibi esti. Normal sezonu altıncı sırada bitirmesine rağmen play-off finaline çıkıp ligi genel sıralamada üçüncü tamamlayan turuncu-sarılılar, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

Maraton Tarsus zaferiyle başladı..

2021-2022 sezonuna flaş başlangıç yapan HDI Sigorta Yalova VİP, ligin ilk haftasında deplasmanda Tarsus Belediyespor’la karşılaştı. Rakibini 60-51 yenen turuncu-sarılılar, sonraki iki haftada ise galibiyeti kaçırdı. İkinci haftada evinde Urla Belediyesi’ne son topta 77-76 kaybetti ve yenilgiyle tanıştı. 3.haftada bu sezona damga vuracak Rize Belediyesi ile Karadeniz’de kozlarını paylaşan VİP, parkeden 74-64 mağlup ayrıldı. Herkesin kafasında; ‘acaba bu takım bu sezon iş yapar mı?’ sorusu vardı.

 

5 maçlık seri..

Rize deplasmanı dönüşü Furkan Sağlık yönetimindeki HDI Sigorta Yalova VİP, muhteşem geçecek sezonun adeta mesajını verdi. Sahası’nda güçlü rakibi Gürespor’u 65-64 devirip 5 maçlık galibiyet serisinin başlangıcını yapan temsilcimiz; Bodrum Karya, Karşıyaka Çarşı Koleji, Fenerbahçe Gelişim ve Turgutlu Belediyespor karşılaşmalarını kazanarak zirveye göz dikti.

Duraklama dönemine girildi..

5 maçlık muhteşem seriyle parkeye dönüş yapan VİP, yaşanan sakatlıklarla boğuşunca seriyi bozdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne deplasmanda 58-56 kaybettikten sonra evinde Çeşme Basket’e de son topta 60-59 boyun eğen turuncu-sarılılar, ligin en zayıf halkası Samsun Basketbol İhtitas’ı deplasmanda 77-48 yenerek az da olsa moral depoladı. Ardından şampiyonluk adayları Botaş Gelişim ve Emlak Konut’a kaybeden Furkan Sağlık’ın öğrencileri, son 5 mücadelede sadece 1 kez parkeden galibiyetle ayrıldı.

9 maçta 1 mağlubiyet..

Ligde inada binen HDI Sigorta Yalova VİP, üst üste aldığı yenilgilerden sonra çıktığı 9 karşılaşmada 1 mağlubiyet aldı. Uludağ Basket, Antalya Güneşi, Tarsus Belediyespor, Urla Belediyesi maçlarını kazanan temsilcimiz, sahasında Rize Belediyesi’ne kaybetti. Ardından Gürespor, Bodrum Karya, Karşıyaka Çarşı Koleji ve Fenerbahçe Gelişim müsabakalarında gülen taraf olan VİP, Turgutlu Belediyespor ve Mersin Büyükşehir Belediyesi maçlarını kaybederek taraftarını üzdü.

Normal sezonu galibiyetle tamamladık..

Mersin mağlubiyetinin ardından Çeşme Basket, Samsun Basketbol İhtisas, Botaş Gelişim maçlarında parkeden zaferle ayrılan turuncu-sarılı takımımız, Emlak Konut ve Uludağ Basket karşılaşmalarını mağlubiyetle bitirdi. Sezonun son haftasında Antalya Güneşi’ni deplasmanda zorlanmadan geçen ekibimiz, adını play-off’lara yazdırdı.

Güre ve Mersin’i geçtik..

Ligde normal sezonu 6.sırada tamamlayan HDI Sigorta Yalova VİP, play-off çeyrek finalinde deplasmanda Gürespor’u 77-74 devirdi. İkinci karşılaşmada evinde rakibini 79-56 deviren ekibimiz, durumu 2-0 yapıp yarı finale yükseldi. Yarı finalde güçlü rakibi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ilk maçta deplasmanda 84-77 deviren VİP, ikinci mücadelede rakibi karşısında önde olmasına rağmen parkeden 71-64 yenik ayrıldı ve Yalova’ya 1-1’le döndü. Ev sahipliğini yaptığı üçüncü maçı 74-69 ve dördüncü karşılaşmayı da 60-41’lik zaferle noktalayan HDI Sigorta Yalova VİP, tarihinde ilk kez finale çıktı.

Cierra’nın sakatlığı can sıktı..

Finalde normal sezondaki belalısı Rize Belediyesi’yle eşleşen turuncu-sarılı takımımız, deplasmanda oynadığı ilk maçı 75-56 kaybetti. Bu müsabakada yabancı oyuncusu ve sezonun ligdeki en iyisi Cierra Dillard’ın sakatlığı ile morali bozulan VİP, ikinci mücadeleyi de 76-48 kaybederek Yalova’ya 2-0’la döndü. Serinin üçüncü maçında yabancısız olmasına rağmen seyircisinin desteğiyle Rize karşısına çıkan VİP, ilk yarısını 10 sayı farkla önde kapattığı müsabakada Karadeniz ekibine 70-62 mağlup oldu ve 3-0 geriye düşerek play-off şampiyonluğunu Rize’ye kaptırdı.

24 galibiyet..

Çok yeni bir kulüp olmasına rağmen 10 yılda lig finali gören HDI Sigorta Yalova VİP, bu sezon çıktığı 39 karşılaşmada 24 galibiyet ve 15 mağlubiyet elde etti. Bu 15 mağlubiyetten 5’i ise Rize Belediyesi’ne karşı olan HDI Sigorta Yalova VİP, 2021-2022 sezonunda kozlarını paylaştığı 15 takımın 13’üne karşı parkeden üstünlükle ayrıldığı maçların dışında sadece Emlak Konut ve Rize Belediyesi’ne diş geçiremedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.