yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2342
EURO
34,7625
ALTIN
2.460,09
BIST
10.334,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
14°C
Yalova
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

’30 AĞUSTOS KAHRAMANLIK DESTANIDIR’

’30 AĞUSTOS KAHRAMANLIK DESTANIDIR’
29.08.2023 18:13
0
A+
A-

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya:

’30 AĞUSTOS ŞANLI ORDUMUZUN KAHRAMANLIK DESTANIDIR’

 Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kaya, yaptığı açıklamada, “Bağımsızlığa olan tutkumuzu, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümüne ulaşmanın haklı gururunu ve mutluluğunu milletçe yaşamaktayız” dedi.

‘KAHRAMANLIK DESTANI’..

30 Ağustos’un şanlı ordumuz tarafından yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu söyleyen Vali Kaya, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “30 Ağustos 1922 tarihi aziz milletimizin hiçbir esareti kabul etmeyeceğini, bağımsızlık ve hür yaşama iradesinden hiçbir surette vazgeçmeyeceğini tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır. Bu zafer, Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu mücadelenin eseri, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk Milleti; hiçbir zaman vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini; millî birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazanılan bu zaferin 101. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; milletimize eşsiz zaferler kazandıran tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Yalovalı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.