yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

3 BİN ŞEHİDİN ADI BU GEMİLERDE YAŞAYACAK

3 BİN ŞEHİDİN ADI BU GEMİLERDE YAŞAYACAK
06.05.2022 17:16
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Karabağ’ın 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuştuğu 44 günlük mücadelede 3 binden fazla Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Türkiye tersanelerinde yaklaşık 180 gemi inşası olan Palmali, 3 bin şehidin adlarını yaşatma projesi başlattı. Karabağ mücadelesinde aynı gün şehit olan İman ve Behram Mammadzadeh kardeşlerin adını verildiği 140 metre uzunluğa ve 7 bin 500 DWT taşıma kapasitesine sahip yük gemisi, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Gurbanoğlu ve şehitlerin babası Elman Mammadzadeh ile annesi Hijran Mammadzadeh katılımıyla Yalova’da bulunan tersaneden törenle uğurlandı. Projenin başlatıldığı törende konuşan şehitlerin ailesi, çocuklarının kaptan olmak istediklerini belirterek onların hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

‘Proje örnek alınmalı’..

Projeye destek veren araştırmacı yazar Hüseyin Demir, “Şehitlerin isimlerinin yaşatılmasını amaçlayan böylesi vefalı ve onurlandırıcı projelerin hayata geçmesi, ahde vefayı gösteren en güzel örneklerden biri olması bakımından projeyi çok kıymetli ve örnek alınacak proje arasına koymaktadır. Karabağ şehitlerinin isimlerinin yaşatılması projesinin, Türk firmaları tarafından örnek alınması gereken bir projedir. Şehitlerimize olan ahde vefa borcumuz, ebetteki hiçbir proje ve hiçbir suretle ödeyemeyiz ama isimlerinin sadece kamu kurum ve kuruluşlarında değil, özel sektör temsilcilerin desteği ile tüm şehitlerimizin isimlerinin ölümsüzleştirilmesine katkı sağlanabilir. Firmanın, 3 bin şehidin adını yaşatma adına bünyesinde bulunan gemi filosunu 3 bine çıkarma seferberliğinin, şehitlerimizin ruhlarını şad etme ve isimlerini yaşatama bakımından çok kıymetli ve takdire şayan proje yapmaktadır. Ayrıca projenin manevi kıymetinin yanında ülke ekonomisine getireceği maddi katkı da düşünüldüğünde, projenin şehitlerimizin adlarını yaşatmanın yanında ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı gözükmektedir. Böylesine vefalı, manevi kıymeti muazzam ve ülke ekonomisine de büyük bir katkı getirecek projenin hayata geçmesini sağlayan Azerbaycan kökenli Türk iş adamı Mübariz Gurbanoğlu’nu tebrik ediyor, bu kıymetli projenin Türk iş insanlarına, şehitlerimizi yaşatma adına ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.