yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
24.11.2023 16:04
0
A+
A-

‘ÖĞRETMENLER, GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA BİR KÖPRÜDÜR’

  • 24 Kasım Öğretmenler Günü, Yalova’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “asıl vazifemiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak ve bunun için milli ve manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmak, tüm öğrencilerimizi öz evladımız gibi görmek ve ona göre davranmaktır” dedi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı. İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, öğretmenlerin geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. Akmeşe, “Bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, çağdaşlığın, güvenin, başarının, hoşgörünün, dayanışmanın, sevmenin, saymanın, hayatı fark etmenin, kendini gerçekleştirmenin, bir şeyler beklemeden vermenin, beni düşünen var mı acaba diye öğrencisini rüyasında görecek kadar düşünmenin, bir harf, bir sayı öğrenildiğini görünce sevinçten uçmanın, öğrencisini iyi onunla gurur duymanın, kısaca; öğrenmenin, öğretmenin, geçmişin ve geleceğin imzasıdır öğretmen. Geleceği bugünden inşa etmenin evrensel gerçekliğinde, nesilleri her bakımdan bu yüzyılın şartlarına göre hazırlamak biz öğretmenlerin gayretleriyle hayat bulacaktır. Değerli öğretmen arkadaşlarım, asıl vazifemiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak ve bunun için milli ve manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmak, tüm öğrencilerimizi öz evladımız gibi görmek ve ona göre davranmaktır. Unutmayalım ki; hammaddemiz insandır, hata yapma şansımız yoktur. Hatamızın, toplumun felaketi; kazandırdığımız değerlerin toplumun yükselişi olacağını asla unutmamalıyız. Kadim tarihimizi Cumhuriyetimizin 100. yılıyla birleştiren bu süreç, Türkiye Yüzyılında ahlâk, bilgi ve değer dünyamızı siz öğretmenlerimiz sayesinde yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza aktararak daha güçlü temellere oturtacaktır” dedi.

‘ARANIZDAKİ BAĞ ÖMÜR BOYU OLACAK’..

Meslektaşlarına seslenen Akmeşe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tuvalimizdeki en güzel boyalar, kendi renklerimizi aktardıklarımız; en güzel resimlerimiz, gökyüzünü özgürce boyadıklarımızdır. Öğrencilerinin de kendi gökyüzlerini istedikleri gibi boyamalarına fırsat tanımaktır öğretmen olmak. Gün olur öyle anlar yaşanır ki, zaman o anların üzerinden akıp geçmez. Saatler ebediyete kadar durur. İşte tam o anda öğrencilerimiz son kez ayrılırken dönüp bakacaklar okullarına ve ne zaman o anı hissetseler bizleri tahta başında, koridorlarda, bahçede, sınıf kapısında görecekler. Her sabah bahçede günlerini aydınlatmamızla, bizi kırdıkları zamanlarda dahi tatlı sert bakışımızın arkasındaki tebessümle hatırlayacaklar. Rengimizi bırakacağız yürüyecekleri hayat yoluna. O çocuklarımızla belki bir daha yollarımız kesişmeyecek olsa bile aramızdaki bağ, ömür boyu var olacak. Sizler öğrencileriniz için ilkbaharda düşen cemre, berrak bir Türkçe, düşleriyle geleceği büyüten topraklarsınız. Malazgirt’ten, İstanbul’dan, Kocatepe’den bakarak ay yıldızımız gibi dalga dalga sürükleyenlersiniz gençleri; yeni yüz yıllara, yeni binyıllara. Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun elde ettiği kazanımlar sönük kalır. Sözlerime Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum. Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. İster bozkır olsun, isterse çorak orası bir vatan, kutsal bir durak Işığı yakmaktır, benim görevim bizlere yakışmaz, geride durmak bu toprakların mahcup ve onurla çocuklarına hak yolda daima mücadele etmeyi aşılayan, güzel yolun nişanesi, rahmetle andığımız Sezai Karakoç’un da dediği gibi: “Biz, koşu bittikten sonra da koşan atlarız.” Bu vesileyle senelerce insan yetiştirmeye gönül vermiş tüm emekli öğretmenlerimize de saygı ve minnetlerimi sunuyor; hepinizi en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyor, bir kez daha Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyorum.”

EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENLER UNUTULMADI..

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına Kemal Doğan konuşma gerçekleştirdi. Emekli öğretmen Kemal Doğan’ın konuşması sonrasında mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreninin ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Yalova Vali Vekili Aziz Mercan tarafından takdim edildi. 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilimizde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Öğretmenime Mektup’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Sen Varsın Öğretmenim’ konulu oratoryonun sunumu yapıldı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.