yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3781
EURO
34,7468
ALTIN
2.407,27
BIST
10.087,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

206 BİN EURO HİBE

206 BİN EURO HİBE
28.08.2023 16:14
0
A+
A-

2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplamda 206 bin 863 Euro hibe almaya hak kazandı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Müdürlük, bu hibe ile okul eğitimi ve mesleki eğitim alanlarında uluslararası iş birliği ve öğrenci değişimi projeleri yürütecek. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı, 2023 yılı Teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Akreditasyon Programları Hibe Başvuru Sonuçlarını açıkladı. Buna göre Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Akreditasyon programı kapsamında Okul Eğitimi (SCH) için 83 bin 325 Euro ve Mesleki Eğitim (VET) için ise 123 bin 538 Euro olmak üzere toplam 206 bin 863 Euro hibe almaya hak kazandı.Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında da talep formlarının değerlendirilmesi sonucunda belirlenen okulların bu hibe bütçesinden faydalanacaklarını söyledi. Akmeşe, “2027 yılı sonuna kadar her yıl periyodik olarak devam edecek olan Erasmus+ Akreditasyon programlarından okul ve kurumlarımızın faydalanması için müdürlüğümüz ARGE Proje Birimi çalışmalarını sürdürmektedir. Bu programlar sayesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Avrupa’daki farklı eğitim sistemleriyle tanışma, kültürler arası diyalog geliştirme ve dil becerilerini geliştirme imkanı bulacaklardır” dedi.

Erasmus+ Nedir?

Erasmus+, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarında desteklediği bir programdır. 2021-2027 dönemi için yaklaşık 26,2 milyar Euro bütçeye sahip olan program, sosyal dâhil etme, yeşil ve dijital dönüşüm ve gençlerin demokratik hayata katılımını güçlendirmeye odaklanmaktadır. Program, Avrupa Eğitim Alanı, Dijital Eğitim Eylem Planı ve Avrupa Beceri Gündemi gibi girişimleri desteklemektedir. Program ayrıca Avrupa Sosyal Haklar Sütunu’nu uygulamakta, AB Gençlik Stratejisi’ni hayata geçirmekte ve sporda Avrupa boyutunu geliştirmektedir. Erasmus+, farklı yaş gruplarından bireylere ve kuruluşlara çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Program kapsamında yükseköğrenim, mesleki eğitim, okul eğitimi (okul öncesi eğitim ve bakım dahil), yetişkin eğitimi, gençlik ve spor alanlarında hareketlilik ve iş birliği projelerine katılabilirsiniz. Programın detaylı bilgileri ve başvuru koşulları Erasmus+ Program Rehberi’nde yer almaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.