yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

2023 YILI FAALİYET RAPORU SUNULDU

2023 YILI FAALİYET RAPORU SUNULDU
19.01.2024 15:32
0
A+
A-

KENT KONSEYİ’NİN 2023 YILI FAALİYET RAPORU SUNULDU

Yalova Kent Konseyi, 3. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

  1. dönem, 3. olağan genel kurulunu, Yalova Meclis Salonu’nda gerçekleştiren Yalova Kent Konseyi 2023 yılı faaliyet raporunu genel kurul üyelerine ve basın mensuplarına sundu. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erhan Dede, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın Bakoğlu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’in katılım gösterdiği olağan genel kurul Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in açılış konuşmasıyla başladı.

‘Kapsayıcı olarak çalışıyoruz’

Kandemir konuşmasında, “Göreve geldiğimizden bu yana bir buçuk sene geçti ve bu süreçte sizlerle üçüncü kez buluşuyoruz. Ulaşılabilir ve herkese eşit mesafede yol almak, istişare kanallarını kapatmadan yol almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seçildiğimiz ilk gün dediğimiz gibi kapsayıcı olarak çalışıyoruz. Kentin her kesiminin fikirlerini alarak, bu zamana kadar kapısına gidilmemiş herkese giderek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu şekilde de devam edeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Oluşan yürütme kurulumuz, siz değerli genel kurul üyelerimiz ve profesyonel kadromuzdan gelen görüş ve öneriler sayesinde de ilkleri gerçekleştiren yürütme kurulu olarak karşınızdayız” dedi.

Yönetimine teşekkür etti

Ekibine özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclislerimizi kurarak başladığımız yolculuğumuzda, ilk defa seçimle göreve gelen, Kent Konseyi Gençlik Meclisimizi oluşturduk.  Genel kurul üyelerimizden isimler alarak, oluşan isimlerin fikirleri alınarak, demokrasi örneği sergilenen Gençlik Meclisi seçimlerini tamamladık. Bu süreçte büyük emek veren Kubilay Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Seçilen Meclis Başkanımız Avukat Fatih Ayaz’a da bizleri onurlandıran çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hemen ardından, herkesin seçilme ve seçme hakkını gözeterek yeniden oluşturduğumuz Kadın Meclisimizle, kentimizdeki ilgili herkesi bu sürece dâhil ederek yeni meclisimizi oluşturduk. Bu süreçte de emeklerini esirgemeyen yürütme kurulu üyemiz Mehtap Hiçyılmaz’a teşekkür ediyorum ayrıca seçilen başkanımız Fadime Yıldırım Karoğlu’na ve yönetimine de teşekkürlerimi iletiyorum. Yıllardan beri kurulmak istenen ancak başarılı olunamayan, sadece çalışma gurubu olarak faaliyet gösteren Engelli Meclisimizi, titiz ve itinalı çalışmalarla hayata kazandırarak yine bir ilki hayata geçirdik. Meclisimizin genel kurul üyeleri ile bir araya gelerek, onların fikirlerini alarak oluşturduğumuz meclisimiz, engelli kardeşlerimiz için çalışmalarına devam ediyor. Bu noktada, Engelli Meclisi’nin kurulması adına özveri gösteren ve çalışma başlatan yürütme kurulu üyemiz Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Seçilen başkanımız Hüseyin Özdemir’e de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Meclislerimizin aktif olarak çalışması sonrasında yaptığımız toplantılar ve siz değerli genel kurul üyelerimizin de izinleriyle çalışma guruplarımızı hayata kazandırdık.  İklim değişikliği ve afet, kültür turizm ve sanat, eğitim çalışma grupları olmak üzere üç çalışma gurubumuzla toplantılarımıza ve de faaliyetlerimize başladık. Bugün sunacağımız faaliyet raporunun belli noktalarında da burada yapılan çalışmalarda alınan kararlar olduğunu da bilmenizi isterim. Çalışma Grupları Koordinatörümüz Aysun Mengüverdi’ye emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yalova Dirençli Kentler Çalıştayı ve Su Çalıştayı’ndan bahsetti

Yalova Dirençli Kentler Çalıştayı ve Su Çalıştayı ile ilgili de bilgiler veren Kandemir, “Ülkemizi ve kentimizi ilgilendiren önemli sorunları ele almak için, görev sınırlarımız dâhilinde, çalışmalara imza attık. Ülke çapında sadece dört kere yapılan lakin kapsamlı olarak sadece ve ilk defa kentimizde yaptığımız Yalova Dirençli Kentler Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Bu çalıştayda, Yalova’nın bütün dinamiklerini, yedi masa etrafında toplarken, konunun sosyolojik ve psikolojik olarak da ele alınmasını sağladık. Bununla yetinmeyerek, dirençli kent kavramının ve Türkiye yüzyılının temel maddesi olan içeriğinin kentimizde tanınmasını sağladık. Yaptığımız çalışma ülkemize örnek teşkil ederek, tarafımıza davetler geldi ve ilgili illere projemizi aktardık. Sonuç raporunu internet sitemizde yayımladık. En kısa zamanda da kitapçık haline getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. Yine en önemli sorunlardan biri olan su konusunu ele aldık. Seneler önce de gerçekleşen Su Çalıştayı’nı, Valiliğimizin riyasetinde yine kentimizde yaparak, ilgili kurum ve kuruluşları üç konu başlığı altında masalara toplayarak, kentimizin su sorunu hakkında ortak çözümler bulunması adına bir araya getirdik ve çıkan sonuçları genel kurul üyelerimizle paylaştık. Bu projelerde emek veren Kubilay Özer, Volkan Yılmaz, Fatih Ayaz ve Erkan Çetintaş’a ve çalışmaları, fikirleriyle destek olan yürütme kurulu üyelerime, profesyonel kadromuzda yer alan ve ismini anmadığım Pınar Toma’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda ve faaliyetlerde bizlere desteklerini esirgemeyen başta önceki dönem Yalova Valimiz Muammer Erol’a, şimdiki Yalova Valimiz Dr. Hülya Kaya’ya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’e ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

‘Örnek projeler hayata geçirildi’

Protokol konuşmalarında, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek söz aldı. Demiryürek, Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği bütün çalışma ve etkinliklerde birlikte olduklarını ve her zaman desteklediklerini belirtirken, Yalova Kent Konseyi’ni tebrik etti. Sonrasında İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel söz alarak, Kent Konseyi’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerin ve de faaliyetlerin önemine değinirken, Dirençli Kentler Çalıştayı ile Türkiye’ye örnek olduklarını bunun yanında Gençlik Meclisi’nin hayata kazandırdığı Kent Kupası’nın da kent aidiyetini arttırması açısından iki önemli proje olduğunu belirtti.

Rapor sunuldu

Protokol konuşmaları sonrasında Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, 2023 yılı faaliyet raporunu ve meclislerden, çalışma guruplarından, çalıştay masalarından ve genel kurul üyelerinden gelen görüş ve önerilerin yer aldığı raporu sundu. Raporda kenti ilgilendiren en önemli konulardan olan kentsel dönüşüm ve ulaşım başlıklarının yanı sıra eğitim, kültür sanat ve akıllı kent başlıkları üzerinde de görüş ve önerilerin yer aldığı görüldü. Sunumun ardından genel kurulun oylamasına açılan rapor, oy birliği ile onaylandı.

Öneri ve görüş belirtildi

Görüş ve öneriler bölümünde söz alan genel kurul üyeleri belli başlı konular üzerine görüşlerini belirttiler. Ulaşım ücretlerinin pahalılığı, toplu ulaşımda engellilere yönelik araçların az oluşu, kente katma değer katacak balıkçı barınağının gerekliliği, yeterli sanayi alanlarının yokluğu, engellilerin istihdam sorunları, kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleşmesi ve sanatsal alanda yer alan dansın eğitimsel alanda da yer alması ve teşvik edilmesi gibi konular divana sunularak, raporda yer verilmesi talep edildi.

Plaket takdimine geçildiğinde, Yalova Dirençli Kentler Çalıştayı’nda desteklerini esirgemeyen ve gecelere kadar çalışan Özer Koyuncu ve Ozan Falay’a, hediye takdim edildi. Genel kurul toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.