yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘2023 YILI DOPDOLU GEÇTİ’

‘2023 YILI DOPDOLU GEÇTİ’
03.01.2024 16:58
0
A+
A-

‘2024’TE ÇITAYI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ’

  •  Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, 2023 yılında Yalova Belediyesi’nin önemli işler yaptığını, yapılan çalışmalarla Yalova’yı hak ettiği hizmetlerle buluşturduklarını belirterek 2024’te de Yalova halkına hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı..

..”Gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, özel bireylerimize, yaşlılarımıza, kısaca toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütüyoruz.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Başkan Mustafa Tutuk, yaptığı açıklamada göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmalarla altyapıdan parklara, asfalt çalışmalarından ana isale hattı çalışmalarına, sosyal belediyecilikten, şehir estetiğine yönelik çalışmalara, spordan kültür sanata kadar Yalova halkının beklenti ve talepleri doğrultusunda çok güzel hizmetler ürettiklerini vurguladı.

Tutuk, “Gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, özel bireylerimize, yaşlılarımıza, kısaca toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. 2023’te gece gündüz çalışarak şehrimize kazandırdıklarımızı, 2024’te de şeffaf, adil, katılımcı yönetim anlayışımızı her geçen gün geliştirerek, Yalovalıların çıkarı ve yararı doğrultusunda sosyal belediyecilik çalışmalarımızla da çıtayı daha da yukarı taşıyacağız. Yeni yılda aynı bilinçle hareket ederek, siz değerli hemşehrilerimiz için yepyeni projeleri kazandırmanın uğraşı ve gayreti içerisinde olacağız” İfadelerini kullandı.

2023 YILI DOPDOLU GEÇTİ..

Yalova Belediyesi 2023 yılında neler yaptı: “750 milyon TL’lik dev yatırım Ana İsale Hattı Projesi devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Araç filomuz genişletildi. 90. aracımızı filomuza dahil ettik. Altyapımızı güçlendirdik.  36.715 m Ana İsale Hattı yaptık. 4.630 metre içme suyu hattı yapıldı. 7.496 metre kanalizasyon altyapı çalışması yapıldı. 42.250 metre yağmursuyu temizlik çalışması ve 20 bin ton asfalt serdik.  51 bin metrekare parke, tretuvar ve bordür çalışmasını tamamladık. Caddelerimizi aydınlattık. Cumhuriyet Caddesi, Fatih Caddesi, Sefabey Caddesi, Gaziosmanpaşa Caddesi, Gezi ve Mesire Yolu’nu aydınlattık. Yürüyen Köşk Kültür& Sanat Sezonunu başlattık. Kültür Sanat etkinlikleri düzenledik. 21 sergi, 6 tiyatro, 12 söyleşi yapıldı. Müzik ve gençlik festivalleri düzenledik.  Yalovasporu belediyemiz bünyesine kattık. Akasya Plajı’nı estetik ve kullanışlı hale getirdik. Kır düğün alanımızı hizmete açtık. Bin öğrencimizin katılımıyla yaz spor okulumuzu gerçekleştirdik. Çocuk etkinlikleri düzenledik. 8 açıkhava çocuk etkinliği, 30 çocuk tiyatrosu yaptık. Spor alanı ve parklar yaptık. 15 yeni çocuk parkı, 2 yeni çok amaçlı saha, 17 çocuk parkı yenilendi, 5 çok amaçlı saha yenilendi. 20.506 kişiye hizmet verildi. İkinci el eşya yardımı, erzak yardımı, tablet yardımı, tekerlekli sandalye yardımı, sıcak yemek yardımı, P.K.U erzak yardımı, medikal yardımlar, psikolojik destek yardımı, hijyen kiti yardımı, bebek bezi yardımı, kırtasiye yardımı, sünnet kıyafeti ve diğer yardımlar yapıldı. Sosyal belediyecilik kurslar; dikiş, nakış, iğne oyası, mefruşat, hazır giyim, hızlı okuma ve diksiyon, spor; yoga, pilates, sosyal kültürel geziler yapıldı ve bu gezilere1969 kişi katıldı. Eğitim ve seminer etkinlikleri; 13 seminer 670 katılım, özel gün ve haftalar 20 etkinlik gerçekleştirildi. 11.495 hane ziyareti yapıldı. Engelli ziyaretleri, bebek ziyaretleri, hasta nakil işlemi, 65 yaş üstü yaşlı ve doğum günü ziyaretleri, evde temizlik hizmeti, ambulans hizmeti, hasta ziyaretleri, engelli araç hizmeti, kuaför ve berber hizmeti verildi. 28 bin 500 kg mama dağıttık, 263 can dostumuzu sahiplendirdik. 1212 çiftimizin mutluluğuna ortak olduk. 448 iş yeri denetimi yapıldı, 355 iş yeri açma ve ruhsatı verildi. 368 yangına, 98 su baskınına, 20 trafik kazasına, 400 kurtarmaya müdahale ettik, 7655 kişiye yangın tatbikatı ve güvenliği eğitimi verdik. Cenazelerde 57 bin paketli gıda yardımı yaptık. Deprem bölgesine; 100 iş makinası, 311 yardım TIR’ı, 1600 personel ve gönüllü gönderdik.”

‘YALOVA’YI DAHA GÜZEL YARINLARA TAŞIYACAĞIZ’..

Başkan Tutuk, “Şehrimizi daha güzel yarınlara taşımak için yaptığımız çalışmaların verdiği heyecanı, sevinci ve gururu hep birlikte yaşayacağımız 2024 yılına da taşıyacağız. Yeni yılda, yeni projelerle siz vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.