yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

‘14 BÖLGENİN 14’ÜNDE İDDİALIYIZ’

‘14 BÖLGENİN 14’ÜNDE İDDİALIYIZ’
23.11.2023 16:22
0
A+
A-

CHP İL BAŞKANI ERDEM DOĞANCI:

‘ÇİFTLİKKÖY İYİ YÖNETİLMİYOR’

  •  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Erdem Doğancı, mahalli idareler seçimleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Doğancı, belediye başkan aday adaylığı başvurularının 28 Kasım’da tamamlanacağını söyledi.

Önceki dönem AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın Çiftlikköy belediye başkan aday adaylığı sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Doğancı, “İktidar partisinin il başkanı da ‘ben burayı iyi yönetirim’ diye aday olması, mevcudun başarısız olduğunu tescillemiştir” dedi.

  • ..”14 bölgenin 14’ünde iddialı olduğumuz için hem partimizden hem de parti dışından farklı kişiliklerin büyük bir başvuru sürecinin devam ettiğini gözlemliyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Erdem Doğancı, 2024 yerel seçimlerine ilişkin adaylık süreci ile ilgili bilgiler verdi. CHP il binasında düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Doğancı, “Bizim MYK’mızın aldığı kararlar doğrultusunda aday belirleme sürecimiz başladı. Salı günü başlayan başvurular 28 Kasım’da son bulacak. Kamu görevinden ve parti görevinden istifa etmesi gerekenler için de 1’i son tarih, başvuru süresi de 5 Aralık’a kadar devam edecek. Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda, ilçe ve beldelerde belediye başkan adayları çıkaracağız. Yalova il örgütü olarak zaten iddialıyız. Bizim için sürpriz bir karar olmadı. Ancak Türkiye’nin tüm illerinde aday çıkarma kararımızı da duyurmak isterim” dedi.

‘İktidar partisi de bizim kadar değişim vurgusu yapıyor’

Yalova genelindeki süreci değerlendiren Doğancı, “İki gün önce başlayan seçim süreci ile ilgili olarak yoğun bir ilgi altındayız. 14 bölgenin 14’ünde iddialı olduğumuz için hem partimizden hem de parti dışından farklı kişiliklerin büyük bir başvuru sürecinin devam ettiğini gözlemliyoruz. İktidar partisinin adaylarına baktığımız zaman, kendileri de en az bizler kadar değişim vurgusu yapmaktalar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezinde başlayan değişim, birçok ilde yenilenen il örgütleri ile başlayan süreç tüm Türkiye’ye nüfus etmiş durumda. İktidar partisi de belediye başkan adaylıklarında değişim vurgusu yapıyor” ifadelerini kullandı.

‘Çiftlikköy iyi yönetilemiyor’

Muğlim Bağatar’ın Çiftlikköy belediye başkan aday adaylığı sürecine de değinen Doğancı, “Beraber görev yapan il başkanı ile mevcut belediye başkanının adaylığı çakışmış konumda. Çiftlikköy’ün zaten iyi yönetilmediğini, Çiftlikköy halkının hizmet alamadığını dile getiriyorduk. Kendileri de bunun altını çizmek istemişler ki; beraber görev yapan bir il başkanı da aynı bölgede mevcut belediye başkanına rakip olarak aday olmak için dosyasını teslim etmiş. Altınova bölgesi, daha öncesinde çok yakın oylarla belediyeyi alamadığımız bir bölge. 2019 seçimlerinden bu yana iddiamızı koruyoruz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tavşanlı beldemizde hiç alamadığımız kadar oy alacağımıza inanıyoruz. Taşköprü beldemizi kesinlikle geri alacağız. Buna inancımız sonsuz. Çiftlikköy çok önemsediğimiz bir bölge. Kesinlikle iyi yönetilemediğini düşündüğümüz bir ilçemiz. İktidar partisinin il başkanı da ‘ben burayı iyi yönetirim’ diye aday olması, mevcudun başarısız olduğunu tescillemiştir. CHP ve sosyal demokrat belediyecilik ile Çiftlikköy’ü kesinlikle tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

‘İddialıyız’

Yalova merkez ve tüm ilçelerde iddialı olduklarını söyleyen Doğancı, “Merkez belediyemizi zaten iki defa almıştık. Bu sefer üçüncü ile bu işi taçlandırmak istiyoruz. Halkın seçtiği belediye başkanını koltuğundan edenlere cevaben çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yalova merkezde de ciddi sayıda adaylarımızın olacağı aşikar. Yalova merkez için de iddialıyız. Kadıköy beldesi oy oranlarında ciddi bir yükselişimiz var. Çınarcık zaten bizim vazgeçilmezimiz, geçen seçimde ufak bir hata sonucunda, altını çizmek istiyorum; ‘sandıkların açılmaması sonucunda’ kaybettik. Tekrar sayım yapılsaydı, Çınarcık CHP tarafından yönetiliyor olurdu. Geçen 5 yıl içerisinde Çınarcıklının nasıl bir hizmet aldığını Çınarcıklının söylemesi lazım. Yapılması vaat edilen tüm projeler askıda kalmış durumda. Armutlu, Termal her birinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda çok sayıda adayımızın olması başarılı olacağımızın göstergesi. Yalova gibi küçük, gelişmekte olan bir kentin muhakkak ki sadece belediye başkanlığında değil; il genel ve belediye meclisi boyutunda da şehrin yönetilmesine inanıyoruz. Küçük bir iliz, doğru planlamazsa, sosyal demokrat belediyecilikle yönetilmezse Yalova, ne yazık ki yöneticilerin elinde oyuncak olacaktır, heba edilecektir” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.