yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

12 DEV ADAM’DAN KÖTÜ SERİ!

12 DEV ADAM’DAN KÖTÜ SERİ!
20.04.2022 15:51
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

ING Basketbol Süper Ligi’nde 28.hafta maçları, geçtiğimiz hafta sonu oynandı. Birbirinden kritik müsabakaların yapıldığı haftada özellikle küme düşme potasında çok önemli karşılaşmalar vardı. Semt77 Yalovaspor, galibiyete çok yaklaşmışken; Aliağa Petkimspor’a tartışmalı bir şekilde mağlup oldu ve ateş hattına geriledi.

10 haftada sadece 1 kez kazandık..

İlk kez katılım sağladığı ING Basketbol Süper Ligi’nde 28.haftada Aliağa Petkimspor deplasmanında 81-80 yenilen Semt77 Yalovaspor, kötü bir seriyi de sürdürdü. Bu sezon oynadığı son 10 karşılaşmada 9.kez parkeden boynu bükük ayrılan yeşil-kırmızılı takımımız, bu periyotta sadece sahasında Türk Telekomspor’u yenebilme başarısı gösterdi. Son olarak Petkimspor’a da kaybeden yeşil-kırmızılı takımımız, 35 puan ve averajla 15.sıraya geriledi. Aynı puandaki İzmir ekibi de averajla küme düşme potasının bir basamak yukarısına çıktı ve 14.sıraya yerleşti.

İlk düşen Afyon..

Öte yandan ligden düşen ilk takım HDI Sigorta Afyon Belediyesi oldu. Sahasında Galatasaray Nef’e 95-61 yenilen Afyon ekibi, 32 puanla son sırada kaldı ve sezonu sonuncu bitirmesi de kesinleşti. Afyon deplasmanında kazanan Galatasaray Nef ise 46 puan ve averajla 5.sırada yer alıp play-off’ları garantiledi.

Büyükçekmece’den sürpriz bir galibiyet daha..

Son haftalarda özellikle aldığı sürpriz galibiyetler elde eden Büyükçekmece Basketbol, evinde Beşiktaş Icrypex’i 93-87 devirip yine dikkatleri üzerine çekti. Bu sonuçla Büyükçekmece Basketbol, 37 puanla 12.sırada haftayı bitirip ligde tutunma yolunda çok büyük bir avantajın da sahibi oldu. Rakibine kaybeden Beşiktaş Icrypex de 42 puan averajla 9.sırada haftayı tamamlayıp play-off şansını zora soktu.

Zirvedekiler kaybetti..

Ligde zirvede bulunan iki takımdan Fenerbahçe Beko, deplasmanda Tofaş’ı 82-78 mağlup ederek 50 puan ve averajla liderlik koltuğunda yer aldı. Zirve ortaklarından Anadolu Efes de kıran kırana geçen mücadelede Frutti Extra Bursaspor’u 88-85 ile geçerek 50 puan ve averajla ikinci sırada haftayı tamamladı.

Daçka’dan Merkezefendi’ye geçit yok..

Haftanın diğer müsabakalarında; Türk Telekom Spor, sahasında Pınar Karşıyaka’yı 72-71 devirdi. Gaziantep Basketbol da Bahçeşehir Koleji’ne deplasmanda 82-74 boyun eğdi. Haftanın kapanış mücadelesinde Darüşşafaka, seyircisi önünde Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i 76-62’lik skorla geçmesini bildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.