yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

12 DEV ADAM TARİH YAZIYOR

12 DEV ADAM TARİH YAZIYOR
15.06.2023 14:31
0
A+
A-

BURASI YALOVA BURADAN ÇIKIŞ YOK!

  • Semt77 Yalovaspor, play-off yarı final dördüncü maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 90-73 gibi ezici skorla geçerek seride durumu 3-1 yaptı ve finale adını yazdırdı.

Tarihinde ikinci kez Süper Lig’e yükselmek isteyen yeşil-kırmızılı takımımız, yarı final serisinde Akdeniz ekibine üstünlük kurdu ve finalde Yılyak Samsunspor’un rakibi oldu.

  • Seriye yenilgiyle başlamasına rağmen Mersin’den 1-1’lik skorla dönen 12 Dev Adam, taraftarı önünde ise rakibine şans tanımayıp Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı.

Bir yıllık aranın ardından Avrupa’nın kaliteli basketbol liglerinden biri olarak gösterilen Türkiye Basketbol Süper Ligi’ni hedefleyen temsilcimizin önündeki tek engel artık Karadeniz ekibi Samsunspor.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin dördüncü müsabakasında Semt77 Yalovaspor, seyircisi önünde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ağırladı. Yine rakibine karşı üstünlük kuran ve mücadeleyi farklı kazanan temsilcimiz, tarihinde ikinci kez TBL play-off finaline yükselmiş oldu.

Harika start..

  1. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya harika başlangıç yapan Semt77 Yalovaspor, hücumda daha etkili oldu ve ilk 5 dakikayı 14-10’la önde geçti ve çeyreği de 24-21’lik avantajla kapattı. İkinci periyottan itibaren farkı açmaya başlayan yeşil-kırmızılı takımımız, rakibinin ilk 5 dakikadaki reaksiyonuyla skoru 35-33’e getirmesi sonrası şahlandı ve çeyreği 19-12 alarak devre arasına da 43-33 önde gitti.


Güle oynaya..

Mücadelenin ikinci yarısında da sahadaki üstün oyunuyla dikkat çeken yeşil-kırmızılı takımımız, üçüncü çeyreğin ilk 5dakikasında skoru 57-41’e getirdi. 23-19 kazandığı periyot sonunda temsilcimiz, final çeyreğine 14 sayılık avantajla 66-52 ile gitmiş oldu. Karşılaşmanın son 10 dakikasında işi artık şova dönüştüren Semt77 Yalovaspor, 24-21’lik periyot skoruyla birlikte maçtan 17 sayı farkla 90-73 galip ayrıldı.

Müthiş performans..

Semt77 Yalovaspor’da Orhan Aydın Hacıyeva, 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Ev sahibinde  Melih Kapucu 20, Kadir Bayram 15 ve Ricardo Ledo da 11 sayıyla skora katkıda bulundu. Jamuni McNeace, 11 sayı ve 10 ribaunt ile double-double yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ise Darnell Edge 20, Alp Karahan 15 ve Tobin Carberry de 12 sayıyla çift haneleri gördü. Bu sonuçla seride durumu 3-1’e getiren yeşil-kırmızılı ekibimiz, finalde Yılyak Samsunspor’un rakibi oldu. Temsilcimiz, Karadeniz takımıyla Süper Lig’e yükselme mücadelesinde final serisinde kozlarını paylaşacak. Seride 3 galibiyete ulaşacak takım, adını en üst lige yazdıracak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.