BIST 100
13.308,63 0,18%
DOLAR
48,8025 0,05%
EURO
56,0101 -0,08%
GRAM ALTIN
6.791,40 -1,08%
BITCOIN
85.377,00 5,30%
FAİZ
39,91 -0,50%
GÜMÜŞ GRAM
103,93 0,00%
GBP/TRY
65,3047 -0,11%
EUR/USD
1,1468 -0,16%
BRENT PETROL
96,91 -2,84%
ÇEYREK ALTIN
11.097,55 -1,14%

11 KÖYDE YAYA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

yaya vali (1)

Yalova İl Özel İdaresi tarafından yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte köylerde çocukların ve yayaların güvenliğini artırmaya yönelik çalışma gerçekleştirildi. Geyikdere, Kılıç, Sugören, Samanlı, Elmalık, Safran, Karadere, Akköy, Kocadere, Kapaklı ve Fıstıklı köylerinde yaya geçitleri ile “Önce Yaya” uygulamaları yenilendi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valiliği koordinesinde, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 11 köyde yürütülen yaya güvenliği çalışmaları tamamlandı. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla özellikle okul çevrelerinde çocukların güvenli şekilde ulaşım sağlamasına yönelik düzenlemeler yapıldı. Çalışmalar Geyikdere, Kılıç, Sugören, Samanlı, Elmalık, Safran, Karadere, Akköy, Kocadere, Kapaklı ve Fıstıklı köylerinde gerçekleştirildi.

OKUL ÖNLERİNDE ÇİZGİLER YENİLENDİ

İl Özel İdaresi koordinesindeki çalışmalar kapsamında okul önleri ve yayaların yoğun olarak kullandığı geçiş noktalarında bulunan yaya geçidi çizgileri yenilendi. “Önce Yaya” uygulamalarının bakım ve yenileme çalışmaları yapılırken, ihtiyaç tespit edilen noktalarda yeni yaya geçidi çizgileri oluşturuldu. Gerçekleştirilen düzenlemelerle öğrencilerin okullarına daha güvenli şekilde ulaşabilmesi ve vatandaşların trafik içerisinde yaya olarak daha güvenli hareket edebilmesi amaçlandı.

VALİ USTA'DAN SÜRÜCÜLERE ÇAĞRI

Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, köylerde gerçekleştirilen çalışmaların ardından sürücülere trafik kurallarına uyma ve yaya geçitlerinde yayalara öncelik verme çağrısında bulundu. Vali Usta, “Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, çocuklarımızın ve yayalarımızın güvenliğini artırmak amacıyla 11 köyümüzde yürüttüğümüz yaya güvenliği çalışmalarını tamamladık. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına ulaşmaları ve hemşehrilerimizin güvenli bir trafik ortamında hareket edebilmeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Tüm sürücülerimizi trafik kurallarına uymaya, yaya geçitlerinde yayalarımıza öncelik vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Vali Usta, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekerek, “Köylerimizde kırmızı çizgimiz: Önce Yaya” mesajını verdi.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?