yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

108. YILLIK GURUR

108. YILLIK GURUR
19.03.2023 15:34
0
A+
A-

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı düzenlenen bir dizi tören ile icra edildi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yılı sebebiyle Yalova’da kutlama törenleri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Cenk Topuz, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Yalova Şube Başkanı Özcan İla, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. İla, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bugün 108. yıl önce kazanılan zaferle başlayıp Cumhuriyetle taçlandırılan eşsiz mücadelelerle Yüce Türk ulusunun bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna şehit olan vatan evlatlarının günüdür. İstiklal Savaşı’ndan bugüne kadar yurdumuzun bağımsızlığı, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin korunması, ulusumuzun özgürlüğü ve ulusal çıkarlarımızın korunması uğruna yurdumuzun ve dünyanın 4 bir köşesinde şehitliklerde görevini yapmış olmanın huzuru ile yatan kahraman askerlerimizi, polisimizi ve savunmasız bir şekilde vatan hainlerini durdurmak için hayatını feda eden 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.”

‘Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır’..

Günün anlam ve önemine ilişkin bir diğer konuşmayı ise Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığından Öğretmen Üsteğmen Abdül Göğebakan yaptı. Göğebakan, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Çanakkale Zaferi hiç kuşkusuz sonuçları itibarı ile tarihin akışını, her şeyden önemlisi de Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Biz Çanakkale de sadece düşmanı ve makus talihimizi değil, ön yargıları da yendik. Çanakkale Zaferi ismi açısından her ne kadar bölgesel gibi görünse de sonuçları evrensel nitelikte olmuş, Türklerin azim ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programın ardından Yalova asker ve polis şehitliklerini ziyaret eden protokol mensupları şehit kabirlerine karanfil bıraktılar. Ziyarette şehitler anısına saygı atışı da gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.