yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

10 BİN VATANDAŞA ULAŞILDI

10 BİN VATANDAŞA ULAŞILDI
24.01.2022 15:09
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, İl Müdürlüğü’nün pandemi sürecinde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Pandemi sürecinde kuruluşlarda ek önlemler alındığını söyleyen Müdür Laçin, 5 bin 500 yaşlıya ulaşıldığını ifade etti.  Konuyla ilgili bilgiler veren Laçin, “Yalova Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları çerçevesinde il genelinde uygulanan tedbirlere yönelik çalışmalarımızla söz konusu süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza desteklerimiz, Bakanlığımızın sunmuş olduğu imkânlar dahilinde pandemi sürecinde de devam etmiştir. Pandemi sürecinin olumsuz etkilerinin azaltılması maksadıyla Yalova Valiliği koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşlarımıza yönelik İl Müdürlüğümüz ekiplerince destek sağlanmıştır. Psikososyal Destek Hizmet Grubu çalışmaları ile kıymetli yaşlılarımızı bu zorlu süreçte yalnız bırakmayarak, haftada yaklaşık bin kişiye psikososyal destek sunulmuş, bugüne kadar toplam 5 bin 500’ü aşkın yaşlımıza telefonla ulaşılarak psikososyal destek verilmiş, acil müdahale gerektiren durumlarda ise yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla hane ziyaretleri gerçekleştirilmiştir” açıklamalarında bulundu.

Hane ziyaretlerinde 10 bin 729 kişiye ulaşıldı

Psikososyal Destek Hizmet Grubu tarafından hane ziyaretlerinde 10 bin 729 kişiye ulaşıldığını kaydeden Laçin, “Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif kriterlere göre tespiti, bilgilendirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerden yararlandırılması, diğer kamu hizmetlerinden yararlanmalarının sağlanması ve bu suretle yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla vatandaşlarımıza İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Psikososyal Destek Hizmet Grubu tarafından 10 bin 729 hane ziyareti ve telefonla arama yapılarak psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. Bu zorlu süreçte kıymetli şehit yakınları ve gazilerimiz ilgili birim yetkilileri tarafından 570 telefon araması yoluyla 703 hane ziyareti şeklinde psikososyal destek hizmeti verilmiştir. Pandemi sürecini yaşadığımız 2020 yılı içinde personelimizin özverili çalışmaları ile kuruluşlarımızda misafir edilen engelli, yaşlı, kadın ve çocukların sağlık ve yaşam kaliteleri yükseltilerek kuruluşlarımızda alınan önlemlerin, uygulama takipleri aksatılmadan yapılarak Müdürlüğümüzün diğer faaliyetlerinin sürdürülmesi devam etmiştir. COVİD-19 pandemisinden en az etkilenmek amacıyla kuruluşumuzda bir takım dış etkinlikler iptal edilmiş olup engellilerin motivasyonunu en üst düzeyde tutmak amacıyla kuruluş içinde bahçe sporları, engellilerin gelişimlerine yönelik oyunlar, açık hava sineması, sportif faaliyetler, uygulama mutfağı, uygulama bahçesi, doğum günü ve benzeri bir takım etkinlikler yapılmıştır” dedi.

Çocuk evlerindeki süreci anlattı

Çocuk evlerinde yapılan çalışmalardan da bahseden Laçin, “Çocuk evlerimizde pandemi sürecini sağlıklı yönetmek, yeni normalleşme dönemini çocuklarla kaliteli vakit geçirmek amacıyla evlerimizde çocuklarımıza ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak ve bu süreçten kalıcı hasar almadan doğal ev yaşantılarını bozmayacak şekilde çocukların uyumları kolaylaştırılmaya çalışılmıştır. Bu nedenle önlem ve tedbirlere dikkat edilerek gerek evde gerek dışarıda faklı ve çeşitli etkinliklere, sanatsal faaliyetlere, çocukların yaşlarına uygun fiziksel aktivitelere yer verilerek süreci kaliteli bir şekilde geçirmeleri desteklenmiştir. Çocukların eğitimlerinin uzaktan eğitim ile düzenlendiği pandemi sürecinde, her çocuğumuzun ders takiplerine gerekli özen ve önem verilerek bu durumu sağlıklı yönetebilmeleri amacıyla evlerde planlamalar yapılmıştır. Müdürlüğümüzce engelliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar başta olmak üzere bütün dezavantajlı gruplara yönelik yerel düzeyde koruyucu ve önleyici programlar geliştirilmekte; eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılmakta, gündüzlü ve yatılı hizmetlerimiz ihtiyaç ve sorunlara göre uyarlanmaktadır. Etkin ve daha hızlı hizmet sunarak, sosyal yardım ve hizmetlerde aile yanında çözüm odaklı destek hizmetlerinin hayata geçirilmesi, kuruluş bakım hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği sağlanmaktadır. Pandemi sürecinin olumsuz etkilerinin azaltılması konusunda değerli idari personellerimiz ve kıymetli çalışanlarımız söz konusu süreçte yüksek sorumluluk bilinciyle, gayretli, fedakar ve özveriyle çalışmalarını her koşulda en şekilde yerine getirmiş olup fedakar çalışmalarından dolayı şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.