yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULUYOR

1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULUYOR
25.01.2023 14:03
0
A+
A-

Yalova Belediyesi’nin çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için başlattığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşası hızla devam ediyor.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, inşaat alanında incelemelerde bulunarak Sürdürülebilir Şehir Yalova mottosuyla çalışma yaptıklarını bildirdi.

DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ..

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına Yalova Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruluyor. Yalova Arıtma Tesisi içerisindeki Atık Getirme Merkezi inşaatını yerinde inceleyen Mustafa Tutuk, yetkililerden süreçle ilgili bilgi aldı.

BİNLERCE TON ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILACAK..

Proje kapsamında; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması planlanıyor. Sürdürülebilir Şehir Yalova mottosuyla yola çıkan Yalova Belediyesi tarafından inşası devam eden merkez, her yıl binlerce ton atığı ekonomiye yeniden kazandırmayı hedefliyor.

‘GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK PROJELERE İMZA ATIYORUZ’..

Geri dönüşümün çevre ve ekonomi açısından önemini bildiklerini söyleyen Tutuk, bu kapsamda Yalova Belediyesi olarak geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda örnek projelere imza attıklarını belirtti. “Çevre kirliliği tüm dünyada giderek büyüyen, büyüdükçe içinden çıkılamaz bir hal alan ve geleceğimizi tehdit eden bir mesele” diyen Tutuk, “Çevre kirliliğinin ve tehdidinin bertaraf edilebilmesi için yapılacak en güzel çalışma geri dönüşüm çalışmalarıdır. Biz de bu noktada önemli bir çalışmanın altına imza atıyoruz. Farklı sınıflardaki atıkları 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine kabul edeceğiz ve geri dönüşüme kazandıracağız. Geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda farkındalık yaratan daha birçok projeye imza atacağız” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.