yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘1 SAATTE 1 TON ÇÖP TOPLADIK’

‘1 SAATTE 1 TON ÇÖP TOPLADIK’
17.09.2023 14:55
0
A+
A-

..”DÜNYAMIZI TEMİZLİYORUZ.”

  • Yalova Araştırma Sahili boyunca, Let’s Do İt İl Temsilciliği öncülüğünde Yalova Belediyesi’nin katkıları ile toplam 100 kişilik ekip, 1 saat içinde 1 ton çöp topladı..

Dünya Temizlik Günü Çöp Toplama etkinliğine Yalova Belediyesi, hem karadan hem de denizden destek verdi..

..”Yıllardır eş zamanlı olarak uluslararası gerçekleşen Dünya Temizlik Günü’nde amacımız sadece tek bir gün temizlik yapmak değil, temiz bir geleceğin adımlarını Haydi Yapalım diyerek başlatmaktır.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Lets Do İt İl Temsilciliği öncülüğünde Yalova Belediyesi’nin katkıları ile toplam 100 kişilik ekip, Yalova Araştırma Sahili boyunca 1 ton çöp topladı. Dünya Temizlik Günü’nde yapılan etkinliğe Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Gençlik Merkezi, Yalova Zeytin Dalı Derneği, Yalova Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Yürüyen Köşk Derneği, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, Bisikletliler Derneği ve Bahçeşehir Koleji de destek verdi.

1 TON ÇÖP TOPLANDI..

Etkinlik hakkında bilgi veren Lets Do İt İl Temsilcisi Makbule Budak Çalışkan, dünyanın en büyük sivil çevre hareketi olan Dünya Temizlik Günü’nde 1 ton katı atık toplandığını belirtti. Lets Do İt hareketi hakkında bilgi veren Çalışkan, “Let’s Do It 2008 yılında küçük bir baltık ülkesi olan Estonya’da ortaya çıktı. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek ülkenin 10.000 ton çöpünü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri çok hızlı yayıldı ve sonrasında tek günde temizlik modeli 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi. Yıllardır eş zamanlı olarak uluslararası gerçekleşen Dünya Temizlik Günü’nde amacımız sadece tek bir gün temizlik yapmak değil, temiz bir geleceğin adımlarını Haydi Yapalım diyerek başlatmaktır” dedi.

‘KİTLESEL FARKINDALIK’..

Dernek olarak kitlesel farkındalık oluşturduklarını söyleyen Çalışkan, “Ülkemizde 2018 yılından beri Haydi Yapalım Derneği (Let’s Do It! Türkiye) koordinatörlüğünde düzenlenen Dünya Temizlik Günü ile birçok başarı elde edilmiştir. Günümüze kadar gerçekleşen Dünya Temizlik Günü etkinlikleri Ağrı’dan Edirne’ye 81 ilimizde 300 binden fazla insanın hayatına dokunmuş, çocuklarımızın hayatlarının içinde yer almış ve katılan her bir katılımcının Atıksız Bir Dünya yolunda aktif rol almasını sağlamıştır. Let’s Do It Türkiye olarak 2022 yılında 81 ilimizde 239 temizlik noktasında 116 binden fazla gönüllüye ulaşarak katı atık toplama hareketi gerçekleştirdik. Ulusal çapta gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile çöp körlüğü mücadelemizde önemli bir adım atarak kitlesel farkındalık oluşturduk. Birleşmiş Milletler 17 sürdürülebilir kalkınma amaçlarını gerçekleştirmek için faaliyetlerimizi gönüllü esaslı sürdürmekte ve dünyada 180 ülke ile birlikte Let’s Do It! hareketini ülkemizde bugün 300’den fazla noktada gerçekleştirmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

‘HERKESİN SORUMLULUĞU’..

“Dünya Temizlik Günü küresel bir farkındalığın büyük bir başlangıcıdır” diyen Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çöp körlüğünü yenmek, atıkları doğru yönetmek şüphesiz yeryüzündeki herkesin sorumluluğudur. Biz, sorumluluğumuzu kabul ediyor ve bunu geleceğe taşımak istiyoruz. Hedefimiz bir gün değil her gün temizlik felsefesini insanlara aşılamak. Ve bu amaçtan hareketle bugün Let’s Do It Türkiye olarak Dünya Temizlik Günü kapsamında burada ve diğer 80 ilimizdeyiz. Sizlerle bu hareketi yayıyor ve çöp körlüğünü yenmede farkındalık yaratıyoruz. Let’s Do İt Yalova il temsilcisi olarak bugün Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 36 saatlik yeşil dalga çevre hareketine katılım sağlayan, Yürüyen Köşk Derneği’ne, Çağdaş Yaşam Derneği Yalova Şubesi’ne, Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ne, Yalova Zeytin Dalı Derneği’ne, Bahçeşehir Koleji’ne, Yalova Gençlik Merkezi’ne, Bisikletliler Derneği Yalova Temsilciliği’ne, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği’ne, Yalova İl Özel İdaresi’ne teşekkür ederiz. En büyük paydaşımız olan Yalova Belediyesi Park ve Bahçeler Sıfır Atık Müdürlükleri’ne ve çalışanlarına da tüm destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.