yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5680
EURO
34,9508
ALTIN
2.429,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘1.LİG’E YÜKSELMEK SÜRPRİZ OLMAZ’

‘1.LİG’E YÜKSELMEK SÜRPRİZ OLMAZ’
24.02.2022 15:13
0
A+
A-

 

 

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Lig 4. Grup’ta normal sezonu 46 puanla zirvede kapayan ve 1. Lig’e yükselmek için play-off oynamaya hak kazanan Çiftlikköy Belediyespor’da başantrenör Mihrican Deviren, önemli açıklamalar yaptı. Takımdaki son durumdan 1. Lig’e çıkma ihtimalleriyle ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Deviren, yükselmenin en güçlü adaylarından olduklarını belirtti.

‘Bu sezon çok yüksek maç oynamadık’..

Normal sezonda grupta fazla zorlanmadıklarını belirten Çiftlikköy Belediyespor Başantrenörü Mihrican Deviren, “Normal sezonda Zonguldak DSİ maçı haricinde çok yüksek maç oynamadık. Biz bu sezon bırakın set vermeyi mola almadan ligi bitirmeyi hedeflemiştik. 4. Grup’ta birinci olduk ve lider bir şekilde play-off’lara Eskişehir grubuna gidiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Kendi oyunumuzu oynarsak, istediğimiz sonuçları alırız’..

Play-off’larda Eskişehir D Grubu’nda mücadele edeceklerini söyleyen Deviren, “D Grubu’nda yarışacağız. Kendi grubunda birinci olan Adana İmamoğlu, grubunu ikinci sırada bitiren Çanakkale Çanspor ve Konya grubu ikincisi Aksaray ile eşleştik. Bütün rakiplerimizi biliyoruz. Analiz ederek bakıp gördük. Biz gerçekten iyi takımız. Son transferler de nokta atışı oldu. Kendi oyunumuzu oynarsak, istediğimiz sonuçları alırız” ifadelerini kullandı.

‘Play-off’larda çok değerli 9 maç olacak’..

Bu sezon çok iyi bir takıma sahip olduklarının altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, “Daha önceki yıllarda da bizimle olan sporcularımız vardı. Çocuklarımız voleybolu gerçekten nasıl oynanacağını çok iyi öğrenmiş durumda. Müthiş bir keyifli sezon yaşadık. 1. Lig’den düştüğümüz geçen sezon çok zor zamanlar yaşadık. Koronavirüsün de bunda etkisi var. Bu yıl çok da iyi antrenmanlar yaparak hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Sadece antrenman kalitesi değil, enerji ve duygu da çok önemliydi. Play-off’a yükselen 32 takım içerisinde sakatlıklarla bu sezon en çok boğuşan takım bizdik. Bütün sporcularım benim için çok kıymetli. Bizim her mevkiimiz çok güçlü. Bana göre benchimiz de çok kuvvetli. Biz performans olarak düşündüğümüz yerdeysek, devam eden çıkışımız kapsamında play-off’larda çok değerli 9 tane maç olacak” diye konuştu.

‘Takımımızı yavaş yavaş rayına oturttuk’..

Devre arasında yapılan nokta transferlerle 1. Lig’i ne kadar çok istediklerini camianın da anladığını söyleyen Mihrican Deviren, “Ligin ilk yarısında ağırlıklı olarak genç oyuncularla mücadele ettik. Hem rakiplerimizin de durumunu görüp analizler yapabildik. Devre arasında yaptığımız tecrübeli transferlerle play-off’ların en güçlü takımlarından biri haline geldik diyebiliriz. Açıkçası biz önce sezon içerisinde önümüzü görmek istedik. Devre arasında yaptığımız transferlerle camia da bizim 1. Lig’e yükselmek için oynadığımızı zaten anladı. Transferlerimiz daha önce gittikleri kulüplerde başarılı olmuş sporculardı. Böylece de ligin ikinci yarısında rotasyonu geniş tutarak takımımızı yavaş yavaş rayına oturttuk” dedi.

‘Voleybol, satranç gibidir’..

Voleybolun zeka oyunu olduğunu kaydeden Deviren, “Benchi kuvvetlendirerek voleybol oyununun zevkini arttırdık. Voleybol, bir satranç gibidir. Zeka oyunudur. Hamle yaparsın, oyununu analiz edersin. Rakibe göre yer değiştirirsin. O kadar kaliteli kadromuz var ki kenardan ben de oyuna çok az müdahale ediyorum ve keyifle izliyorum” ifadelerine yer verdi.

‘1.Lig’e yükselmek sürpriz olmaz’..

Play-off’lar için iddialı konuşan tecrübeli antrenör, açıklamasına şöyle devam etti: “1.Lig’e yükselmek bana göre sürpriz olmaz. Biz oyunumuzu oynadığımızda 1. Lig’e yükselmenin en büyük adayı biz oluruz. Bizim bu sezon oluşturduğumuz takım, küme düştüğümüz geçen sezon 1. Lig’de play-off’ları zorlardı. Geçen sezon lige çok geç davet edildiğimiz için transfer zamanımız ile kalan oyuncumuz az idi. Ancak 2021-2022 sezonuna girerken; neredeyse Haziran ya da Temmuz gibi takımımızı tamamlamıştık. Şuan ki kadro 1. Lig’e çıkmak için bence yeterli.”

‘Biz küme düştük mü yoksa düşürüldük mü, bununla ilgili kafamda soru işareti var’..

Geçen sezon 1. Lig’de ilginç olayların olduğunu ifade eden Deviren, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar başta olmak üzere; belediye başkan yardımcılarımız, kulüp yönetimimiz ve voleybol şube sorumlumuz sağ olsunlar çok büyük destek verdiler bizlere. Üzerimizde hiçbir zaman baskı hissetmedik. Bizim geçen sezon yaşadığımız en büyük şanssızlık; play-off’a gidecek takımın düşecek takıma yenilmesiydi. Biz o takımı iki maçta da rahat bir şekilde yenmiştik. Geçen sezon İBB, Sultanlar Ligi’nden oyuncu alarak play-off’lar için takım kurmuştu. Ancak ne hikmetse bizim içi maçta da mağlup ettiğimiz Gelişim Koleji’ne yenilmişti. Biz küme düştük mü yoksa düşürüldük mü bununla ilgili hala kafamda soru işareti var.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.