yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C

ZABITADAN İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMİ

ZABITADAN İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMİ
27.06.2024 14:07
0
A+
A-

 

Haber \ Esin KAYA

Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyerlerine yönelik ruhsat denetimleri yapıyor. Ekipler, ilçe genelinde hizmet standartları kapsamında işyerlerinin ilgili yönetmeliklerde belirtilen kriterlere uygunluğunu kontrol ederek, ruhsatsız işletme sahiplerine uyarılarda bulunuyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, bu durumdaki esnafların yasal işlem yapılmadan önce belediyeye başvurarak işyeri ruhsatlarını bir önce almaları gerektiğini söyledi. Başkan Yele, “İlçemizde ruhsatsız faaliyet gösteren esnaflarımızı yasal zorunluluklarını bir an önce yerine getirmeye davet ediyoruz. Yasalara uyan, vergisini ödeyen esnafımızın mağdur olmaması için denetimlerimiz aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Ruhsatsız işyerlerine zabıta ekiplerinin ruhsat davet kartı bıraktığını ve bu tebligata uymayan işletmeler için ikinci uyarının yapıldığını belirten Başkan Yele, “25902 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri kapsamında 6. Madde, ‘Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz’ ibaresini içeriyor. Ayrıca 3572 sayılı kanun da kaçak işyeri faaliyetlerinin önlenmesi ve kayıt altına alınmasıyla ilgili belediyemizi denetleme ve ruhsatlandırma konusunda yetkili ve sorumlu kılıyor. Biz de ilgili kanunlar gereği resmi uyarılarımızı yapıyoruz ve süre veriyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren işletme sahipleri, süre sonunda açma ve çalışma ruhsatı ibraz edemiyorsa encümen kararıyla işyeri kapatma cezası uygulanıyor. Dolayısıyla esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.