
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu, kentteki önemli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında SGK Yalova İl Müdürlüğü, Yalova Mali Müşavirler Odası, Yeşilay Yalova Şubesi ve Türk Kızılay Yalova Şubesi ile temas kurularak, iş dünyasını ilgilendiren güncel konular ve toplumsal fayda sağlayacak ortak projeler masaya yatırıldı.

Haber / Zeynep TAŞTAN
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Yazıcı, Meclis Üyeleri Ercan Özel ve Turhan Soysal ile Genel Sekreter Taner Eriş, SGK Yalova İl Müdürü Sami Tuşik’i makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede; emekli ve çalışan sayılarına ilişkin güncel veriler, sosyal güvenlik mevzuatlarındaki son gelişmeler, kayıt dışı istihdamla mücadele ve denetim süreçleri gibi birçok başlıkta istişarede bulunuldu. Ziyarette konuşan İl Müdürü Sami Tuşik, sosyal güvenliğin sürdürülebilir bir ekonomik yapı ve çalışan haklarının korunması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. YTSO Başkanı Demiryürek ise, “Üyelerimizin sosyal güvenlik süreçlerinde karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik iş birliği ve bilgi paylaşımı bizim için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda SGK ile güçlü bir diyalog içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
MALİ MÜŞAVİRLERLE VERGİ UYUM SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ..
Heyet daha sonra Yalova Mali Müşavirler Odası Başkanı Özkan Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, işletmelerin vergi mevzuatına uyum süreçleri, beyanname verme esnasında yaşanan sorunlar, e-uygulamalarda karşılaşılan teknik aksaklıklar ve meslek mensuplarının iş dünyasıyla olan etkileşimi gibi konular ele alındı. YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, mali müşavirlerin finansal sürdürülebilirlik açısından kritik bir rol oynadığına vurgu yaparak, “Ortak akıl ve güçlü iletişimle, hem meslek mensuplarının hem de iş dünyasının karşılıklı olarak desteklenmesini önemsiyoruz” dedi.
YEŞİLAY İLE TOPLUMSAL SAĞLIK VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI
YTSO heyeti, Yeşilay Yalova Şubesi’ni de ziyaret ederek Başkan İbrahim Akkanat ve yönetimiyle bir araya geldi. Bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, ildeki farkındalık kampanyaları ve toplum sağlığını hedefleyen projeler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyarette konuşan Cemil Demiryürek, “Toplumsal sağlığın korunması sadece bireylerin değil, kurumların da ortak sorumluluğudur. Yeşilay’ın yürüttüğü değerli çalışmalara elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullanarak, özel sektör ve sivil toplum arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti.
KIZILAY İLE AFET HAZIRLIĞI VE GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİ ELE ALINDI
YTSO Yönetimi son olarak Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı İbrahim Bayram’ı ziyaret etti. Ziyarette, Kızılay’ın afet yönetimi, insani yardım ve sosyal destek faaliyetleri hakkında bilgi alındı. Özellikle Yalova’da yürütülen gönüllülük çalışmaları ve kurumlar arası iş birliği fırsatları görüşüldü. YTSO Başkanı Demiryürek, “Kızılay, yalnızca kriz anlarında değil, her daim toplumun vicdanını temsil eden, güven veren köklü bir kurumdur” diyerek, kurumun sosyal dayanışma kültüründeki rolünü vurguladı.

