yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2233
EURO
37,0586
ALTIN
2.999,30
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
18°C
Yalova
18°C
Hafif Yağmurlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

‘YIKMAYACAĞIZ GÜÇLENDİRECEĞİZ’

‘YIKMAYACAĞIZ GÜÇLENDİRECEĞİZ’
21.10.2024 18:05
0
A+
A-
  • Başkan Fazlaca, göreve geldiklerinde belediyenin zor bir mali tabloyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Belediyeye devredilen kasada sadece 4 milyon TL bulunduğunu ve personel maaşlarının 9,5 milyon TL civarında olduğunu ifade eden Fazlaca, ilk maaşları ödemekte ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Ancak belediye olarak aldıkları tasarruf tedbirleriyle bu sorunu çözmeyi başardıklarını ve kasayı düzlüğe çıkardıklarını vurguladı..

Pazaryeri binası ve düğün salonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fazlaca, Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’nün iddialarını yanıtladı. Güçlü’nün Altınova hakkında yanlış bilgilendirildiğini belirten Fazlaca, pazaryerini yıkmak gibi bir planları olmadığını, sadece binanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, 6 aylık bir hazırlık sürecinin ardından Altınova Belediyesi olarak projeleri hızlandıracaklarını belirtti. Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Yalova’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla buluşan Fazlaca, hem Altınova Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu hem de ilçede hayata geçirecekleri projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

‘PAZARYERİ BİNASINI GÜÇLENDİRECEĞİZ’..

Pazaryeri binası ve düğün salonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fazlaca, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’nün iddialarını yanıtladı. Güçlü’nün Altınova hakkında yanlış bilgilendirildiğini belirten Fazlaca, pazaryerini yıkmak gibi bir planları olmadığını, sadece binanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. İstanbul Üniversitesi’nden getirilen bir heyetin binadan karot örnekleri aldığını ve raporun sonuçlanmasının ardından güçlendirme çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Güçlendirme sonrası düğün salonunun üst kata yapılacağını ve pazarcıların faaliyetlerine devam edeceğini belirtti ve ekledi: “Biz ilk geldiğimizde kasada 4 milyon TL para vardı. 3-4 gün sonra da maaşlar dağıtılacaktı ve maaşlar 9,5-10 milyon TL civarındaydı. Geldiğimizde ilk maaşları ödemekte ciddi anlamda zorlandık. Şu anda kasamızı düzlüğe çıkarmayı başardık, ciddi ihalelere giriyoruz ve girdik. Dolayısıyla kasamızı tasarruf tedbirleriyle birlikte ciddi anlamda düzelttik ve düzlüğe çıktık bunu söyleyebilirim. Umut Güçlü Altınova’yı bilmiyor. Sadece kulaktan duyma ve yönlendirmeyle kendisine yanlış bilgi verilmiş. Pazaryeri’ni yıkmak gibi bir niyetimiz yok. Binanın güçlendirmeye ihtiyacı var. Şu haliyle düğün salonu yapmaya müsait değil. Bununla ilgili İstanbul Üniversitesi’nden heyet getirdik, karot örnekleri alındı. Raporun sonuçlanmasını bekliyoruz. En kısa zamanda sonuçlandıktan sonra güçlendirme çalışmalarıyla birlikte düğün salonunu üst katına yapacağız. Yine pazarcılarımız aynı şekilde de devam edecekler. Güçlendirme uzun sürerse diye geçici olarak meclis kararıyla birlikte başka bir yere taşınmasını gündeme getirmiştik, konu bundan ibaret. Pazarcılarımız hala yerinde, düğün salonumuzu da güçlendirmeden sonra en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz.”

‘SPONSOR BULUNDU’..

Altınova Meslek Yüksekokulu’nun son durumunu paylaşan Başkan Fazlaca, “Bizim yönlendirmemizle birlikte sponsor bulundu. Kiraları çok ciddi bir maliyetteydi çünkü. Bu dönemi kira yönünden iyi geçirecekler. Bir sıkıntıları yok. Girişimlerimiz netice verdi şu anda bir sıkıntı görünmüyor” ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ’..

Fazlaca, göreve geldikten sonra yaklaşık 6 aylık bir toparlanma sürecinden geçtiklerini ve bundan sonra projelerde hızlanacaklarını söyledi. Eğitime önem verdiklerini ve ilkokul öğrencilerine öğle yemeği vermek için bir proje geliştirdiklerini belirten Fazlaca, bakanlıktan onay beklediklerini ifade etti. Yasemin Fazlaca, “Çocuklarımıza öğle yemeğiyle ilgili bir projem vardı bunu hayata geçirmek için uğraşıyorum. Bakanlıktan onay bekliyoruz; her şeyimiz hazır. İlkokul öğrencilerine yemek verme projemizin hazırlıkları tamamlandı fakat onay gelmediği için şu anda öğle yemeği veremiyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza kıyafet, kırtasiye yardımı, dershaneye gidemeyen öğrencilerimize dijital kart dağıttık. Bunun gibi çalışmalarımız devam ediyor. Halk eğitim üzerinden kurslarımız açılacaktı fakat halk eğitimde bütün kurslar durduruldu. Fakat biz kendi bütçemizden hocalarımızın ücretini vererek kurslarımızın hepsini bugün açıyoruz” diye konuştu.

‘SU BASKINLARI BU DÖNEM DAHA KONTROLLÜ OLACAK’..

Kış aylarında yaşanan su baskınlarına ilişkin önlemleri almaya başladıklarını söyleyen Başkan Fazlaca, “Su baskınları belki bu dönem daha kontrollü olacak. Bununla ilgili önlemlerimizi almaya başladık. Tabi ki hava şartları ve altyapının yetersiz olmasından kaynaklı bu baskınlar inşallah daha büyük afetlere sebebiyet vermeyecek şekilde önlemlerimizi alıyoruz. Denize deşarj olarak kanallarımızı açıyoruz inşallah böyle bir afeti Altınova bir daha yaşamaz” ifadelerine yer verdi.

‘TEKSTİL ATÖLYESİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ’..

Altınova’da kadınlara yönelik projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Fazlaca, bir tekstil atölyesi kurmayı planladıklarını söyledi. Bu atölyede iş kıyafetleri üretmeyi hedeflediklerini ve sanayi bölgesinin bu tür kıyafetlere olan talebini karşılayarak kadınlara istihdam sağlayacaklarını belirtti. Başkan Fazlaca, “Bizim bir tekstil atölyesi projemiz var bununla ilgili hem yer bakıyoruz hem bununla ilgili maliyetleri hesaplıyoruz. Bu işin başında duracak bilinçli insanlara ihtiyacınız var. Dolayısıyla kadroları ve bütçesi toparlandıktan sonra hayata geçirmek istiyoruz. İhtiyaç da var. İş. Biliyorsunuz sanayi bölgesindeyiz. Artık burası sürekli iş kıyafetlerini firmalar almak istiyor. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek kadınlarımıza da bir istihdam ortamı yaratmış olacağız” ifadelerini kullandı.

‘BEKAR EVİ PROJEMİZE ONAY BEKLİYORUZ’..

Bekar Evi projesi hakkında da bilgi veren Başkan Fazlaca, “Bekar evleriyle ilgili önce mevcuttaki rahatsızlığı gidermek adına Altınova Kaymakamlığı’nda bir komisyon kurduk. Bu komisyon içerisinde kolluk kuvvetleri, maliye, sağlık ve biz belediye bulunuyor. Denetimlere tabi tutulacak kaçak pansiyonlar. Yalova Valiliği’nde bir toplantı yaptık. Yer tahsisiyle alakalı girişimlerimiz oldu. Eğer bu girişimlerimizde başarılı olursak bize onay verilirse; projeleri de hazır. 1200 kişinin kalabileceği aynı zamanda sosyal alanları da olan bir yer. Projeyi Vali Hanım’a verdik, artık top onlarda. Valilik bize onay verirse projemizi hayata geçirebiliriz” dedi.

‘KENT LOKANTASI VE HALK EKMEK PROJELERİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ VAR’..

Altınova’da Halk Lokantası ve Halk Ekmek ile ilgili belediye olarak girişimleri başlattıklarını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Biz de bununla ilgili girişimlerimizi başlattık. Önümüzdeki hafta bununla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden heyet gelecek. Özellikle halk ekmek konusunda girişimlerimiz önümüzdeki hafta başlayacak. Kent Lokantası’yla da alakalı biz de bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bununla da ilgili kiraya verdiğimiz yerler var. Kira sözleşmeleri bittikten sonra bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje için İstanbul’dan destek alacağız çünkü burada büyük kapasitede ürün çıkartabilecek fırınlarımız yok. 3 tane fırınımız var onlar da zaten halkımızın geneline yetiyor. Bizim asıl amacımız tersane işçileri. Özellikle o bölgede halk ekmeği hayata geçirirsek işçilerimiz, çalışanlarımız bu ekonomik zorlukta ekmeğe en azından daha rahat ulaşım sağlayabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.

‘HIZ LİMİTLERİ GÜNCELLENECEK’..

Altınova’da trafik sorununu çözmek için hız limitlerinin güncelleneceğini ve trafik projelerinin hayata geçirileceğini belirten Fazlaca, “EDS ile ilgili vatandaşımızın çok talebi vardı. Bununla ilgili olarak Valilik kanalıyla talepler oluşturuldu. Biz de İlçe Trafik Komisyonu’ndan hızları arttırdık. İl Trafik Komisyonu’ndan da geçtikten sonra 1-2 ay içerisinde yeni hız limitleri güncellenecek. Trafik sorununa ilişkin de Karayollarımız ile görüştük. Projelerini de çizdik. Özellikle Subaşı Köprüsü’nün tersane yoluna bağlanmasıyla alakalı projelerimizi Vali Hanım’a verdik. Bu projenin içerisinde aynı zamanda dere ıslahı da var. Bakanlıktan onay aldıktan sonra hayata geçireceğiz çünkü ilçemizin en büyük sorunlarından bir tanesi de trafik. Biz İstanbul’dan ve Bursa’dan gelen güzergahı aşağıya taşımış olacağız. Aynı zamanda bizim burada Kaytazdere ile sınır olan bir yolumuz var. Burasıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Eğer buradaki yer sahipleriyle anlaşırsak, Kocaeli’nden Karamürsel’den gelecek olan trafiği de şehir içine sokmadan direkt tersane yoluna bağlamayı düşünüyoruz. Servisler neredeyse tarlaların ortalarından geçiyor, büyük bir rahatsızlık var. Bu iki yol güzergahını hayata geçirirsek ilçe nefes alacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.