yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

YEŞİL IŞIK YAKTILAR!

YEŞİL IŞIK YAKTILAR!
04.10.2024 17:00
0
A+
A-

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği anlamlı bir etkinlik gerçekleşti..

  • ‘Hayata Yeşil Işık Yak’ sloganı ile düzenlenen farkındalık organizasyonu, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı, toplumsal duyarlılığı artırmayı ve mevcut engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

..”Burada bizim amacımız belli. Yeşil, filizlenmeyi temsil ettiği için hayata yeni bakış açısı, hayata yeni kazanım; ikinci bahar anlamlarına da geldiği için biz özellikle sereblal palsi çocuklarımızda bu sloganı kullanıyoruz. Engellilerin önünde yıllardır mücadele ediyoruz. Önlerindeki engeli kaldırmak için. Bundan sonraki mücadelemiz de aynı kararlılık ile olacak.”

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği anlamlı bir etkinlik gerçekleşti. ‘Hayata Yeşil Işık Yak’ sloganı ile düzenlenen farkındalık organizasyonu, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı, toplumsal duyarlılığı artırmayı ve mevcut engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

‘ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN BİR YEŞİL IŞIK DAHA YAKALIM’

Etkinlikte konuşan Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, serebral palsi ile mücadele eden çocuklar başta olmak üzere tüm engelli bireyler için bu organizasyonların büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Arslanhan, “Yeşil renk filizlenmeyi, hayata yeni bir bakış açısını ve ikinci baharı temsil eder. Bu nedenle bu sloganı kullanıyoruz. Engelli bireyler için yıllardır mücadele ediyoruz ve bu mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Arslanhan, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu olarak Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ile birlikte ‘Hayata Yeşil Işık Yak’ sloganı ile hem Yalova’da hem Türkiye’de organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Dünya genelinde şu anda 450 STK ‘Hayata Yeşil Işık Yak’ sloganı ile etkinlikler gerçekleştiriyor. Burada bizim amacımız belli. Yeşil, filizlenmeyi temsil ettiği için hayata yeni bakış açısı, hayata yeni kazanım; ikinci bahar anlamlarına da geldiği için biz özellikle sereblal palsi çocuklarımızda bu sloganı kullanıyoruz. Engellilerin önünde yıllardır mücadele ediyoruz. Önlerindeki engeli kaldırmak için. Bundan sonraki mücadelemiz de aynı kararlılık ile olacak. Hem toplumdan hem kamu kurumlarından hem de siyasilerimizden beklentilerimiz bellidir. Önümüzdeki engellerin kalkmasını istiyoruz. Onlardan da bu engelli kardeşlerimiz için yeşil ışık yakıp bir nebze de olsa bir dertlerine ortak olmalarını bekliyoruz. Yalova’da kamu kurum ve kuruluşlarımız ile gayet iyi çalışıyoruz. Derdimiz büyük olunca biz bu etkinlikleri sonlandırmak istemiyoruz. Hayat var olduğu sürece bu engellerin kalkması için mücadele edeceğiz. Engelleri kaldırmak için çok uğraşıyoruz fakat biz bir engelin daha kalkmasını istiyoruz. Evet gayret var fakat bir tane daha kalkmasını istiyoruz. Bir yeşil ışık daha yakalım istiyoruz. Biz, evinde, mahallesinde, sokağında sıkışıp kalan engelli birey istemiyoruz. Eğitimdeki engellerin kalkmasını bekliyoruz. Spordaki engelin kalkmasını bekliyoruz. Paralimpik olimpiyatlarda birçok sporcumuz başarı elde etti. Neden Yalova’dan da birçok sporcu olmasın.”

‘FARKINDALIK ÇALIŞMALARI DEVLET VE TOPLUMUN ORTAK GÖREVİ’..

Ardından Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Bülent Tekin de işaret diliyle bir konuşma gerçekleştirdi. Tekin, konuşmasında, “Murat başkanla beraber Ankara’da beraber çalışıyoruz. Burada gördüm ki farkındalık etkinliği var. Yeşilin farkındalığı ortaya çıkmış. Çok hoşuma gitti. Buradaki farkındalığı devlet, belediye, toplum birlikte yürütmesi lazım. Devletin ve bizim birlikte çalışarak bu zorlukları ortadan kaldırmalıyız. Herkesi burada gördük. Devlet ve millet burada. Bu etkinlikler bizim için çok önemli” dedi.

‘ENGELLİ BİREYLER İÇİN GÖZÜMÜZ ARKADA KALMAMALI’..

Etkinliğe katılan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ise duygusal bir konuşma yaparak, engelli bireylerin toplumda yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti. Kendi evlat acısını paylaşan Becan, “Engelli arkadaşlarımızı ve bireyleri yalnız bırakmamamız gerekiyor. Evlat kaybetmiş biri olarak; evlat acısı elbette başka bir şey. Engelli çocuğunuz olursa onun eğitimiyle; yaşamıyla uğraşmak çok çok daha zor. Çünkü anne ve babanın Allah geçinden versin hayattan koptukları zaman bu arkadaşlarımızla kimler ilgilenecek? Devlet-millet olarak çözüm üretmemiz gerekiyor. Gözümüz arkada olmamalı. Bu konuda değişik projelerim de bulunuyor. Elimizden geleni yapmak için bu konuda elimizden geldiğince çalışacağız. Yalova düz bir yer. İstanbul’dan Bursa’dan engelli çocukları olan aileler çok fazla taşınıyor. Yalova bu konuda önemli bir yer. Yalova’da bu konuda kampüs şeklinde doktoruyla, hemşiresiyle, eğitim yeriyle engelli arkadaşlarımızın yaşayacağı bir kampüs yapmak için çalışıyoruz. İnşallah bunu başarırım diye Allah’a dua ediyorum.”

‘GÜNDÜZLÜ HİZMET MERKEZİ İLE AİLELERE NEFES ALDIRACAĞIZ’..

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin, Yalova’da engelli bireyler için önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını açıkladı. Laçin, “Sayın Valimizin himayesinde ve vekillerimizin desteği ile birkaç ay içinde Yalova’ya bir Gündüzlü Hizmet Merkezi kazandıracağız. Orada da böyle farkındalık etkinlikleri düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıların bir ömür boyu sürdüğünü hatırlatan Laçin, “Bizim görevimiz, sizlere biraz olsun nefes aldırabilmek. Her zaman yanınızdayız ve hizmetkârınızız” diyerek sözlerini tamamladı.

‘ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMAK ÖNCELİĞİMİZ’..

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. “Bu tür organizasyonlar kentteki engelli bireyler için hayati önem taşıyor. Hayatlarını kolaylaştırıcı ve normalleştirici uygulamaları hayata geçirmek bizim önceliğimiz. Büyük ölçekli projeler yapmayı hedefliyoruz ve belki de Türkiye’de öncü olacak bir projeye imza atabiliriz” dedi.

YEŞİL BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI..

Konuşmaların ardından yeşil balonlar engelli bireyler tarafından gökyüzüne bırakıldı. Ardından engelli bireyler ve aileleri tarafında hazırlanan el emeği ürünler standı gezildi. Etkinliğe, Yalova CHP Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Bülent Tekin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı’nın yanı sıra engelli ve serebral palsi başta olmak üzere engelli bireyler, aileleri ve vatandaşlar da katıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.