yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C

YENİ TREKİNG YOLLARI YAPILACAK

YENİ TREKİNG YOLLARI YAPILACAK
27.06.2024 17:18
0
A+
A-

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin:

‘YALOVA’NIN TURİZM POTENSİYELİNİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ’

  • Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova’nın turizm potansiyelini artırmak amacıyla yeni trekking parkurlarının yapılacağını duyurdu. Karatekin yaptığı açıklamada, bu yıl içerisinde iki yeni parkurun turizme kazandırılacağını ve toplamda yedi parkurun projelendirildiğini belirtti..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova’ya yeni trekking parkurlarının yapılacağını ifade etti. Karatekin, yaptığı açıklamada bu yıl içerisinde 2 adet parkurun standardına uygun şekilde turizme açılacağını toplam 7 adet parkurun projelendirildiğini ifade etti. Karatekin, “Yalova’da çok sayıda trekking yolu var fakat biz 7 tanesini MARKA üzerinden fizibilite raporlarını oluşturup projelendirdik. Bu yollar Orman İşletme Müdürlüğü alanında ve bir tanesi de Doğa Koruma ve Milli Parklar alanında olduğu için projelerini sahaya uygulamaları için ilgili müdürlüklere gönderdik. Bu yıl sahaya uygulanmasını öngördüğümüz 2 projeden birisi Sugören köyünden Elmalık köyüne doğru giden bir parkur. Bir diğeri de Teşvikiye sınırları içerisinde bulunan ve Mera Şelalesi’ne giden bir parkur. O iki parkuru Orman İşletme Müdürlüğü bu yıl yatırım programına dahil etti” dedi.

‘KORUMA KURULU ONAY VERECEK’..

Teşvikiye’deki Mera Şelalesi parkuru, Roma dönemine ait su kanalları nedeniyle koruma bölgesinde yer alıyor. Bu sebeple çeşitli kurumlardan onay alınması gerektiğini belirten Karatekin, “Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu gerekli tespitleri yapacak. Onay verildikten sonra trekking yolu uygun şekilde yapılacak” ifadelerini kullanarak, “Teşvikiye’de Mera Şelalesi’ne giden yer ile ilgili çeşitli kurumlardan bazı olurlar alınması gerekti. O güzergahta Roma dönemine ait su kanalları var. Su kanallarının koruma bölgesine girdiğinden dolayı haliyle olur istendi.  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu o bölgede gerekli tespitleri yapacak. Olur verildikten sonra uygun şekilde trekking yolunun yapılacağını düşünüyoruz. 2 adet trekking yolu bu yılın programında” dedi.

‘DOĞA PROJELERİ ÇEŞİTLENDİRİLMELİ’..

Karatekin, Yalova’da çok sayıda trekking yolu olduğunu vurgularken, bu yolların standartlara ulaşması için çalışmalar yaptıklarını da ekledi ve devam etti: “Bu trekking yollarıyla ilgili standarda ulaşması için çalışmalarımız var. Başlangıç ve bitiş alanının belirlenmesi gerekiyor. Dinlenme alanı, seyir yerlerinin oluşturulması gerekiyor. Daha da önemlisi trekking yolunun devamında yön levhalarının oluşturulması lazım. 7 adet trekking yolu projelendirilmesi için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan teknik destek aldık. Bu proje kabul edildi. Yalova’nın doğasıyla trekking ve bisiklet parkurları, yamaç paraşütleri gibi alanlarda doğa projelerini çeşitlendirmemiz gerekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.