yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

YENİ ÖĞRENCİLERE ‘HOŞ GELDİN’ DEDİLER

YENİ ÖĞRENCİLERE ‘HOŞ GELDİN’ DEDİLER
06.10.2024 14:23
0
A+
A-
  • Yalova Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı için düzenlenen oryantasyon programını büyük bir başarıyla tamamladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi’nde bu yıl kayıt yaptıran yeni öğrenciler için düzenlenen program, kampüs hayatına adaptasyonu kolaylaştırmak ve üniversite yaşamına hızlı bir giriş yapılmasını sağlamak amacıyla organize edildi. 8 fakülte ve 5 meslek yüksekokulunda gerçekleşen oryantasyon programı, üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu’nun koordinasyonunda yoğun katılım ile tamamlandı. Bu süreçte öğrencilere hem akademik hayat hem de üniversite bünyesindeki sosyal ve kültürel imkanlar tanıtıldı. Öğrencilerin adaptasyonunu hızlandırmayı amaçlayan programda, farklı birimler ve yetkililer önemli bilgiler paylaştı.

ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER..

Oryantasyon sürecinde, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik, öğrencilerin kayıt işlemleri, ders programları ve sınav süreçleri gibi temel konular hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ayrıca, Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğretim Görevlisi Dr. Nejla Türkdoğan, yurt dışı eğitim olanakları, Erasmus ve değişim programlarıyla ilgili detaylı bilgiler sunarak öğrencilere uluslararası deneyim fırsatlarını anlattı. Kariyer Merkezi’nden Öğretim Görevlileri Dr. Sevim Gezegen Ünlü ve Dr. Emine Elif Ayhan, kariyer planlama, staj imkanları ve iş dünyasına yönelik rehberlik hizmetleri hakkında öğrencilere değerli ipuçları verdi. Programda ayrıca, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Purtul, kampüs içindeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler hakkında bilgi paylaşarak öğrencilerin kampüs yaşamını daha aktif geçirmelerine olanak sağlayacak etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı.

ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI’NDAN YENİ ÖĞRENCİLERE MESAJ

Oryantasyon programında söz alan Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Berkay Polat, üniversite hayatının sadece akademik başarılarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda sosyal ve kişisel gelişim açısından da önemli bir dönem olduğunu vurguladı. Yeni katılan öğrencilere üniversitenin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeleri çağrısında bulunan Polat, öğrenci konseyinin her zaman onların yanında olacağını belirtti.

KAMPÜSE HIZLI ADAPTASYON VE SOSYAL YAŞAMA KATILIM

Yoğun katılım ve bilgi dolu sunumlarla tamamlanan oryantasyon programı, yeni öğrencilerin üniversite hayatına uyum sağlamaları ve kampüste geçirecekleri süreyi en verimli şekilde değerlendirmeleri açısından büyük önem taşıyor. Akademik fırsatların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de öğrencilere tanıtılarak kampüs yaşamının her yönüyle keşfedilmesi sağlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.