yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

YENİ İMAR ALANLARI, YENİ KAYNAKLAR..

YENİ İMAR ALANLARI, YENİ KAYNAKLAR..
01.09.2024 16:18
0
A+
A-

HEM BORÇLAR ÖDENECEK HEM DE..

YALOVA GELİŞECEK

  • Yalova- Bursa karayolunun Esadiye köyüne kadar olan bölümünün imara açılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

İmara açılacak bölgelerde konut ihtiyacının yanı sıra, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, parklar da yer alacak.

  • Yalova Belediyesi imara açılması planlanan bölgede önemli bir arsa payına kavuşacak. Bu arsaların bir kısmı halkın ihtiyaç alanları olarak değerlendirilecek, diğer kısmı ise belediye borçlarının ödenmesinde kullanılacak.

 

 

  • Haber – Zeynep Taştan /

 

Yalova Belediyesi, şehrin nüfus yapısının artması ve konut ihtiyacını karşılamak için yeni imar alanları oluşturma planları yapıyor. İlk planda, Kirazlı köyü ile Esadiye köyüne doğru olan alanların imara açılması üzerine çalışmalar gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu amaçla hem konut ihtiyacının karşılanması hem de imar alanları oluşturulmasından dolayı belediyeye kalacak arsalardan borçların ödenmesi düşünülüyor. İmar planlamalarının en kısa sürede tamamlanarak belediye meclisine gelmesi bekleniyor.

  • Yeni yerleşim alanları zorunluluğu

Yalova Belediyesi’nin imar planlarında yapılan son değişikliklerle birlikte, yeni yerleşim alanlarının imara açmasının zaruret haline geldiği öğrenildi. Bu yeni alanlar, şehrin doğu ve güney bölgelerinde yer alıyor ve hızla büyüyen nüfusun konut ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

  • Çevresel etkiler en aza indirilecek

Yeni imar alanlarının şehir altyapısına uygun şekilde düzenlenmesi ve çevresel etkilerin en aza indirilmesi de hazırlanacak projeler arasında. Ayrıca, bu bölgelerde yeşil alanlar, parklar ve sosyal donatı alanları da projelendirilecek.

  • Emlak piyasasının hareketlenmesi bekleniyor

Yalova Belediyesi’nin planlamasında, bu genişlemeyle birlikte şehrin sosyoekonomik yapısında önemli değişikliklerin yaşanabileceğine dikkat çekiliyor. Konut projelerinin yanı sıra, ticari alanların da imara açılması planlar içerisinde yer alıyor. Bu durumun, şehirdeki emlak piyasasında hareketlilik yaratması bekleniyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.