yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRIZ’

‘YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRIZ’
21.08.2024 16:06
0
A+
A-
  • Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı İl Değerlendirme Toplantısı ve Makine İhtisas OSB içerisinde inşa edilecek olan Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı için Yalova’ya bir ziyaret gerçekleştirdi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’yi makamında ziyaret eden Şamlıoğlu, ardından Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İl Milli Eğitim Şube Müdürleri de katılım sağladı. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, “Eylül ayının ilk haftasında da öğretmen arkadaşlarımızla hep bir arada illerde yapacağımız programlarla her alanda hazır hale gelerek çocuklarımız için yeni, beceri merkezli, hakikaten eğitimi bütüncül yaklaşımla yeni bir eğitim yaklaşımıyla merkeze alacak bir programı hep birlikte uygulamış olacağız” dedi.

‘TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİMİZİN UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ’..

Şamlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalova’da yoğun bir program ile bir arada olduk. Hem mesleki eğitim bağlamında Yalova OSB içerisinde okul inşaatları ile ilgili protokollerimiz olacak. Hem de il yöneticilerimizle, Vali hanımla ve STK’larımızla bir araya gelmiş olduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak artık inşallah 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcıyla ilgili tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bu anlamda da her yıl aslında eğitim öğretimin başında heyecanlıyız ama bu yıl biraz daha heyecanlıyız. Çünkü okul öncesinde, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin uygulamasına geçeceğiz. Bu hususla ilgili geçen yıl ve 10 yıllık yapılan çalışmalarla bağlantılı programımız onaylandı, malum formata öğretmenlerimiz yetiştirildi. İnşallah Eylül ayının ilk haftasında da öğretmen arkadaşlarımızla hep bir arada illerde yapacağımız programlarla her alanda hazır hale gelerek çocuklarımız için yeni, beceri merkezli, hakikaten eğitimi bütüncül yaklaşımla yeni bir eğitim yaklaşımıyla merkeze alacak bir programı hep birlikte uygulamış olacağız. İnşallah hayırlı ve bereketli olacak. Herkesin de bu sürece desteklerini bekliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.