yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

YELE’DEN EVLENEN ÇİFTLERE AFET ÇANTASI HEDİYESİ

YELE’DEN EVLENEN ÇİFTLERE AFET ÇANTASI HEDİYESİ
04.10.2024 14:08
0
A+
A-
  • Afete hazırlık çalışmalarıyla göz dolduran Çiftlikköy Belediyesi, afet çantası uygulamasını yeni evlenen çiftlere yayıyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde nikahlarını kıydığı Buse Topçu – Mert Mustafa Ordu çiftine de birlikte mutlu ve sağlıklı bir ömür dileklerini ileterek afet çantalarını takdim etti. Yeni evlenen çiftlere hediye edilen afet çantalarının içinde, olası bir deprem sonrası bulunulan noktada hayatta kalma şansını artırmak amacıyla yiyecek, su, battaniye, el feneri, ilk yardım malzemeleri gibi hayati öneme sahip 23 farklı malzeme bulunuyor. Çiftlikköy’de nikahlarını kıydığı çiftlere afet çantalarını bizzat hediye eden Başkan Yele, bu uygulama ile çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, “Yeni çiftlerimize afet çantalarını takdim ederken, ‘Allah inşallah kullanmayı nasip etmesin’ diyoruz ama deprem ülkemizin ve bölgemizin bir gerçeği. O nedenle afete karşı toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak ve somut bir adım atmak adına afet çantalarımızı takdim ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda da belediyemizdeki her birime afet çantalarımızı vermiştik. Afet çantası, her evde bulunması şart olan ve hayati önem taşıyan basit bir önlem. Afete hazırlık konusunda farklı çalışmalarımız geniş kapsamlı olarak devam ediyor” diye konuştu. Birkaç ay içerisinde afet öncesi hazırlık konusunda gerek lojistik, gerek insan gücü ve gerekse farkındalık anlamında birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Yele, “Afete hazırlık eğitimlerimizle, afet müdahale konteynırlarımız, lojistik hazırlıklarımızla, ileri teknoloji ürünü drone ve tarama cihazlarımızla, çok deneyimli itfaiye ekibimizle yerel anlamda kapasitemizi en üst düzeye çıkarmak adına adım adım ilerliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.