yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
26°C
Yalova
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Yağmurlu
29°C

YARIN YALOVA’DA TATBİKAT VAR!

YARIN YALOVA’DA TATBİKAT VAR!
05.06.2024 17:45
0
A+
A-

SENARYO GEREĞİ MERKEZ ÜSSÜ GEMLİK OLAN 6.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM SİMÜLE EDİLECEK

  • Afet ve Acil Durumlar Dairesi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonunda, bugün ilimizi de kapsayan geniş çaplı bir deprem tatbikatı gerçekleştirilecek.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yarın, Afet ve Acil Durumlar Dairesi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonunda, ilimizi de kapsayan geniş çaplı bir deprem tatbikatı düzenleniyor. Tatbikat, afetlere hazırlık ve acil durum müdahale kapasitelerinin test edilmesi amacıyla tüm gün boyunca devam edecek. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Bölge Tatbikatı gerçekleştirilecek. 24 saat süreyle devam edecek olan tatbikat, gerçek zamanlı ve saha uzantılı olarak planlandı. Bu kapsamda, senaryo gereği merkez üssü Gemlik olan 6.7 büyüklüğünde bir deprem simüle edilecek ve ilimiz de bu depremden etkilenecek. Türkiye Afet Müdahale Planı gereğince, ilimizde bulunan tüm ilgili kurum ve kuruluşlar tatbikata katılacak ve olası bir depremin etkilerini en aza indirmek için alınması gereken önlemleri uygulamalı olarak test edecek.

‘Merkez üssü Gemlik olacak’

Tatbikatla ilgili olarak Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca ‘Bursa Bölge Tatbikatı’ 24 saat süre ile gerçek zamanlı ve saha uzantılı olmak üzere gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda senaryo gereği merkez üssü Gemlik olan 6.7 büyüklüğünde gerçekleşen depremden ilimiz de etkilenecek olup, Türkiye Afet Müdahale Planı gereğince İlimizde bulunan ilgili tüm kurum ve kuruluşlar tatbikata iştirak edecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.