yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
29°C
Yalova
29°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

‘YALOVA’YA YAKIŞACAK BİR TESİS OLACAK’

‘YALOVA’YA YAKIŞACAK BİR TESİS OLACAK’
13.06.2024 17:59
0
A+
A-

DONANMA TESİSLERİ YENİDEN HAYAT BULUYOR

  • Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova’nın kent hafızasında önemli bir yere sahip olan Donanma Tesisleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Soygüzel, İl Özel İdaresi olarak bu tarihi mirası yeniden canlandırmak adına önemli adımlar atıldığını belirtti.

..”Donanma Tesisleri’nin olduğu yerde bir gastronomi merkezi ve halkımızın istifade edebileceği sosyal tesisin oluşturulmasına yönelik adımları atmış olacağız.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Donanma Tesisleri’nin Yalova halkının anılarında özel bir yer tuttuğunu vurgulayarak, bu bilinçle hareket ettiklerini ifade etti. Tesislerin Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı tarafından Yalova İl Özel İdaresi’ne tahsis edilmesinin ardından, Vali Dr. Hülya Kaya liderliğinde bölgeye uygun projeler geliştirmek için çalışmalara başlandığını belirtti.

‘9 BUÇUK MİLYON TL’LİK BİR BÜTÇE’

Öncelikli hedeflerinin, burada Yalova gastronomisinin ön plana çıktığı bir merkez oluşturmak olduğunu söyleyen Soygüzel, “Yalova’nın kent hafızasında Donanma Tesisleri hiç şüphesiz önemli bir yere sahip. Biz de Yalova İl Özel İdaresi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Donanma Tesisleri’nin Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı tarafından Yalova İl Özel İdaresi’ne tahsis edilmesi ile birlikte, Sayın Valimizin liderliğinde buraya yakışan bir çalışmanın gerçekleştirilmesi için ekiplerimiz gerekli hazırlıklara başladılar. Burada Yalova gastronomisinin ön plana çıktığı bir merkez oluşturulması gibi çabamız var. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’mızla birlikte SOGEP programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bir proje başvurusunda bulunduk. Projemiz yaklaşık 9 buçuk milyon TL’lik bir bütçeye sahip. Projenin kabul edilmesi ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan elde edilen bu hibeyle Donanma Tesisleri’nin olduğu yerde bir gastronomi merkezi ve halkımızın istifade edebileceği sosyal tesisin oluşturulmasına yönelik adımları atmış olacağız” dedi.

‘VALİMİZ DE PROJEYİ ÖNEMSİYOR’

Yalova’ya en uygun projeyi geliştirmek için geniş bir çerçevede fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Soygüzel, “Bütün kişilerle, kurumlarla, yerel yönetimlerle, belediyemizle görüşüyoruz. Yalova’ya en uygun projenin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sağ olsun Sayın Valimiz de projeyi çok önemsiyor, her aşamasında bizzat kendisi ilgileniyor. Proje süreci de Sayın Valimizin girişimleri ile başladı. Biz de İl Genel Meclisi olarak bu çerçevedeki çalışmaların yürütülmesi için idareye yetki verdik. Bu yetki çerçevesinde gerekli iş ve işlemler Genel Sekreterimiz tarafından yürütülüyor. Şu anda Yalova Belediye meclisimizde alınan bölge ile ilgili plan tadilatı konusu var. Plan tadilatının belediye meclisimiz tarafından kabul edilmesine müteakip, mimari proje ve fonksiyona yönelik çalışmalar tamamlanacak. Daha sonra ilgili finansmanda sağlandıktan sonra bir kısmı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın SOGEP programından bir kısmı da İl Özel İdare bütçesinden olmak üzere Yalova halkımızın seveceği, beğeneceği, kent tarihine yakışan, insanımızın hatıralarında yaşattığı özelliklerle bağdaşan o yapıyı ortaya çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.