yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6991
EURO
35,1156
ALTIN
2.442,23
BIST
10.297,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
30°C
Yalova
30°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

YALOVA’NIN GURURU TUFAG

YALOVA’NIN GURURU TUFAG
29.06.2024 14:00
0
A+
A-

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (Yalova TUFAG), 40. kuruluş yıl dönümünü kutladığı TUFAG Özel Gecesi’ne binlerce Yalovalı katıldı..

 

‘Benim Adım TUFAG’ konsepti üzerine hazırladıkları 40. Yıl TUFAG Özel Gecesi ile Yalovalıların karşısına çıkan TUFAG, 40. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladı. TUFAG’ın ‘Benim Adım TUFAG’ konseptiyle kendini anlattığı gece boyunca 40 yılda yapılan faaliyetler, gelişmeler ve başarılar hakkında birçok sunum yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TUFAG Özel Gecesi’ne CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Sekreteri Ümit Yılmaz, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova Belediyesi Kültür Müdürü Hasan Behçet Orhan, Yalova Belediyesi Eski Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ve Anadolu Ateşi Baş Dansçısı Hasan Yalnızoğlu katıldı.

‘BÜYÜK BİR HEYECAN VE ÖZVERİ İLE HAZIRLADIK’..

TUFAG Özel Gecesi’nin açılış konuşması TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak tarafından gerçekleştirildi. Konuşmada Başkan Altıparmak, “1984 yılında kurulan derneğimiz bugüne kadar birçok festival, birçok sosyal sorumluluk projesi düzenledi. Uluslararası ve Türkiye’de birçok yarışmaya katıldı ve birçok ödül kazandı. Bugüne kadar yetiştirdiğimiz dansçılarımız ve aileleri ile derneğimize katkı sağlayan destekçileriyle büyük bir aile olan TUFAG, büyük emekler vererek Türk gençliğinin kültürünü bilerek, danslarını oynayarak yetişmesi için çalışmalarını sürdürdü ve sürdürmeye devam edecek. 40. yılımızı kutladığımız bu önemli geceye büyük bir heyecan ve özveri ile hazırlandık. Yurt dışından ve il dışından bu özel gecede yer almak için gelen ve gönülden bağlılık gösteren dansçılarımıza ayrıca bir parantez açmak istiyorum. İyi ki TUFAG dediğimiz bir süreci geride bırakarak bu akşam, bu önemli gecede sahne alacağız. 40. yılımızı kutladığımız bu önemli geceye katılım sağlayan il protokolümüze, Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran siz değerli Yalovalılara iştiraklerinizden ötürü teşekkür ederiz” dedi.

AMFİ DOLDU TAŞTI..

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen TUFAG Özel Gece’sine Yalovalılar büyük ilgi gösterdi. Erken saatlerde yerini almaya başlayan seyirciler Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nu gösteri başlamadan doldurdular. Oturma alanlarının tamamen dolduğu gösteriyi ayakta izleyen vatandaşların olması gözlerden kaçmadı.

40 YILLIK EKİP SAHNE ALDI..

‘Benim Adım TUFAG’ teması ile 40 yılı özetleyen sunumların bulunduğu gecede TUFAG’ın kuruluşunda sahne alan ekip, Adıyaman yöresi ile sahne aldı. Yurtdışı ve ülkenin çeşitli illerinde yaşayan 40 yıllık dansçılarını bir araya getiren gösteri seyirciler tarafından alkışlarla karşılandı.

10 EKİP İLE 17 YÖRE SAHNE ALDI..

TUFAG Özel Gecesi’nde 330 dansçı sahneye çıkarken bu dansçıların en küçüğünün 5, en büyüğünün 64 yaşında olması renkli görüntüler oluşturdu. Ekibin en büyüğü ile en küçüğünün gerçekleştirdiği temsili bayrak töreni beğeniyle karşılandı. TUFAG Özel Gecesi’nde Türkiye’nin yedi bölgesinden 17 yöreye ait halk danslarına yer verildi.

GECEDE ‘SULTANS OF THE DANS’ ESİNTİSİ..

TUFAG Özel Gecesi’nde farklı yörelere ait kostümlerin sergilendiği mini bir defile düzenlendi. Defilede Antalya Yöresi kostümünü sergileyen Serebral Palsili Asya’nın performansı izleyenleri duygulandırdı. TUFAG dansçılarından ve Anadolu Ateşi (Sultans of the Dans) eski baş dansçısı Mehtap Fidan ve Anadolu Ateşi eski baş dansçısı M. Gökhan Ayatar da Balkan Bölgesi dansları ile geceye katkıda bulundular.

  1. YIL PASTASI KESİLDİ..

Sahne performanslarının ardından TUFAG Özel Gecesi’nde sahne alan tüm oyuncular seremoni için sahneye çıktılar. Oyuncularla birlikte TUFAG eski başkanları, yöneticileri ve il protokolü TUFAG 40. yıl pastasını kesilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından gece son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.