yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5403
EURO
35,1559
ALTIN
2.465,83
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

YALOVALI ALPEREN, AVRUPA ŞAMPİYONU

YALOVALI ALPEREN, AVRUPA ŞAMPİYONU
21.06.2024 15:21
0
A+
A-

Yalovalı sportif atış eğitmeni Alperen Kıvılcım, Macaristan’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda ilimizi ve ülkemizi temsil etti.

 

Alperen Kıvılcım, tüm etapları tam isabetli atışlarla geçip rekor kırdı ve Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayıp Yalova’ya dönüş yaptı.

 

Onur ERDİK

 

CANiK Team Sporcusu ve CANiK Academy Sportif Atış Eğitmeni Alperen Kıvılcım, geçtiğimiz günlerde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen şampiyonada tüm etaplarda bütün hedefleri tam isabetle vurarak önemli bir rekora imza atarak Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Savunma amaçlı tabanca kullanımında yeteneklerin sergilendiği IDPA’ya (International DefensivePistolAssociation) 23 ülkeden 414 yarışmacı katıldı. Tüm etapları isabetli atışlarıyla “Down-Zero” (tüm etaplarda bütün hedefleri tam isabetle vurarak) derecesi alarak tamamlayan Kıvılcım’ın büyük başarısı, kırılması zor “tüm zamanların rekoru” olarak değerlendiriliyor. Kıvılcım, turnuvada ABD’de yılın tabancası seçilen dünyaca ünlü CANiKSFx RIVAL-S tabanca ve MECANiK MO3 refleks nişangah ile “MostAccurate”, “CarryOpticDivision 1”, “CarryOptic Master 1” ve “High Industry” ödüllerinin sahibi oldu.

 

‘Bu başarı için çok çalıştık’..

CANiK Academy Sportif Atış Eğitmeni Alperen Kıvılcım, elde ettiği başarıyı şu sözlerle değerlendirdi: “İki yılda bir yapılan, ilk defa katıldığımız toplamda 420 kişinin katılıp 377 kişinin bitirebildiği IDPA Avrupa Şampiyonasını çok şükür tüm kategoriler genel klasman (ağır sıklet) birincilikle bitirdik. Ve tarihi bir rekor kırarak tüm etapları hiç ıska atış yapmadan downzero olarak tamamladık. Bu başarı için çok çalıştık. CANiK Academy bünyesinde geliştirdiğimiz ve uyguladığımız bilimsel ve inovatif antrenman yöntemlerinin modern atıcılığın gelişimine yönelik sonuçlarını görüyoruz. Bu başarı, takımımızın ve çalışmalarımızın bir sonucu olarak bize gurur veriyor.”

 

İmkansız denecek rekor ile tamamladı..

CANiK Academy Direktörü İsmail Dut ise takımlarının 2022 yılının ardından bir kez daha Avrupa Şampiyonu olması ve bunu bu başarıyı kırılması neredeyse imkânsız bir rekor ile başarmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yalova’nın gururu Alperen Kıvılcım, elde ettiği bu büyük başarı ile sadece ülkemizi değil, Yalova’yı da onurlandırdı. Kıvılcım’ın elde ettiği bu başarı, savunma amaçlı tabanca kullanımında Türkiye’nin yetenekli sporcularının dünya sahnesinde de söz sahibi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.