BIST 100
11.007,37 0,81%
DOLAR
42,5492 0,20%
EURO
49,5644 0,07%
GRAM ALTIN
5.746,23 -0,12%
FAİZ
37,98 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
79,85 2,29%
BITCOIN
89.590,00 0,43%
GBP/TRY
56,7606 0,03%
EUR/USD
1,1642 -0,02%
BRENT
63,75 0,77%
ÇEYREK ALTIN
9.395,08 -0,12%

YALOVA’DA YILIN AHİSİNDEN BAŞKAN GÜREL’E ZİYARET

mehmet gürel (2)

 

Yalova’da Ahilik Haftası kapsamında yılın ahisi seçilen 54 yaşındaki Hayal Güçlü, yılın kalfası Safa Kırcıoğlu ve yılın çırağı Adem Cengiz, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in konuğu oldu.

 

Haber Merkezi

Yalova’da Ahilik Haftası kapsamında yılın ahisi seçilen Hayal Güçlü, yılın kalfası Safa Kırcıoğlu ve yılın çırağı Adem Cengiz, Yalova Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, Yalova Esnaf Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul ve oda başkanlarıyla birlikte Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’i makamında ziyaret etti. 1992 yılında meslek hayatına adım atan ve uzun yıllardır çiçekçilik ile süs bitkileri üretimi alanında çalışmalarını sürdüren Hayal Güçlü, esnaflığa olan katkıları ve örnek kişiliği dolayısıyla yılın ahisi seçildi. Başkan Gürel, seçilen ahi, kalfa ve çırağı tebrik ederek, ahilik geleneğinin günümüzde de esnafın yol göstericisi olduğuna dikkat çekti.

GÜREL, “ESNAFIMIZ, KENTİN EKONOMİK VE SOSYAL HAYATININ OMURGASIDIR”

Başkan Gürel ise konuşmasında şunları söyledi: “Ahilik; sadece esnaflığın değil, aynı zamanda dürüstlüğün, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin simgesidir. Bugün bu kültürü yaşatan tüm esnafımıza teşekkür ediyor, yılın ahi, kalfa ve çırağını gönülden kutluyorum. Esnafımız, kentimizin ekonomik ve sosyal hayatının omurgasıdır. Biz de her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz.” Ziyaret, karşılıklı sohbet ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

 

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?