yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
30°C
Yalova
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

YALOVA’DA UMKE TEMEL EĞİTİMİ TAMAMLANDI

YALOVA’DA UMKE TEMEL EĞİTİMİ TAMAMLANDI
01.10.2024 15:16
0
A+
A-

25 YENİ GÖNÜLLÜ KAZANILDI

  • Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2024 yılı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Faaliyet Planı kapsamında düzenlenen “UMKE Temel Eğitimi”, 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Beş gün süren bu eğitim programında, aralarında Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’un da yer aldığı 25 sağlık personeli gönüllü olarak eğitime katıldı. UMKE’nin temel misyonu, afet ve acil durumlarda tıbbi yardım sağlayarak hayat kurtarıyor. Bu çerçevede düzenlenen eğitimde, gönüllüler çeşitli senaryolar üzerinden acil müdahale teknikleri, afet yönetimi ve kurtarma operasyonlarına dair kritik bilgiler edindiler. Eğitimi başarıyla tamamlayan yeni gönüllülerle birlikte, Yalova’da UMKE gönüllüsü sayısı 94’e yükselmiş oldu. Bu sayı, UMKE’nin sahada daha geniş bir ekip ile görev almasını ve afet durumlarında daha fazla insana ulaşabilmesini sağlayacak. Eğitim boyunca gönüllüler, hem teorik hem de pratik eğitimler alarak afet anında ihtiyaç duyulabilecek çeşitli kurtarma ve tıbbi müdahale yöntemlerini öğrendiler. Uzm. Dr. Osman Karakuş, bizzat katıldığı bu eğitimle UMKE’nin önemine dikkat çekerek, gönüllü sağlık personellerinin her geçen gün güçlenen bu yapının en büyük destekçisi olduğunu vurguladı.

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN UMKE AĞI..

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE gönüllüleri ile birlikte afete hazırlık sürecinde önemli bir adım daha atmış oldu. UMKE ekibi, Yalova’da genişleyen gönüllü ağı sayesinde olası afet durumlarında daha etkin ve hızlı müdahale edebilecek bir kapasiteye ulaştı. Her geçen gün büyüyen bu gönüllü ağı ile UMKE, daha fazla insana hayat kurtarıcı müdahaleler yapmayı hedeflemektedir. Eğitim sonunda tüm gönüllülere başarılar dileyen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özveriyle çalışan bu sağlık personellerine teşekkürlerini iletti. Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’un katılımı ile gerçekleştirilen bu eğitim, UMKE’nin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, afet ve acil durumlara hazırlık konusunda Yalova’nın ön saflarda yer aldığını gösterdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.