yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YALOVA’DA FİLİSTİN MİTİNGİ

YALOVA’DA FİLİSTİN MİTİNGİ
04.08.2024 14:14
0
A+
A-

ZULME KARŞI SESLER YÜKSELDİ

  •  Yalova Gönüllü STK Platformu (GÖNÜL-DER) tarafından Gazze’deki zulme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen miting, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Gönüllü STK Platformu (GÖNÜL-DER) tarafından Gazze’nin yaşadığı zor duruma dikkat çekmek ve yapılan zulmü protesto etmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı bir miting düzenlendi.

Miting Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı

Miting, Yalova’daki önemli anma alanlarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. GÖNÜL-DER Platformu adına Halil Kalyoncu bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmalarla zulme tepki gösterildi

Etkinlikte, toplumun farklı kesimlerinden önemli isimler konuşma yaptı. Yazar Bülent Tokgöz, Gazze’deki insan hakları ihlalleri ve bölgedeki acıların dünya gündeminde yeterince yer bulamadığını vurguladı. Gazzeli Gazeteci Zekeria Farhat, kendi gözlemlerini ve Gazze’deki günlük yaşamı anlatarak, halkın yaşadığı zorlukları aktardı. Ayrıca, Yazarlar Birliği İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı, yazının ve medyanın gücüne değinerek, adalet arayışının önemini vurguladı.

Öğrencilerinin ilahi performansı

Konuşmaların ardından, Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahne alarak ilahiler seslendirdi. Öğrencilerin performansı, mitinge katılanları duygusal bir atmosfer içinde bıraktı.

İl Müftüsü’nden Dua

Mitingin sonunda İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dualar edildi. Yılmaztürk, Gazze’deki insanlara ve tüm mazlumlara dua ederek, barış ve huzur dileklerini iletti.

Katılım ve destek

Miting, Yalova halkının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve medya mensuplarının da katılımıyla geniş bir kitleye hitap etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.