yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5444
EURO
35,1841
ALTIN
2.469,76
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

YALOVA’DA ASAYİŞ BERKEMAL

YALOVA’DA ASAYİŞ BERKEMAL
14.05.2024 15:03
0
A+
A-
  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Nisan ayı Asayiş Güvenlik Toplantısını gerçekleştirdi. Nisan ayında bin 143 olayın meydana geldiğini söyleyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “30 olaya karışmış toplam 30 fail yakalandı. Nisan ayında 16 şahıs hakkında adli kontrol tedbirleri uygulandı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Nisan ayında yaşanan asayiş olaylarını kamuoyu ile paylaştı. Vali Dr. Hülya Kaya’nın canlı yayında açıkladığı toplantıya İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Jandarma Alay Komutanı Ali Naci Binici, Sahil Güvenlik TCSG -17 Komutanı SG. Gv. Asb. Kd. Üçvş. Eren Deneri de katıldı. Vali Hülya Kaya, yaptığı açıklamada, “Bu konuda Emniyetimiz ve Jandarma çok başarılı çalışmalar yürüttü ve bu olayların %97’si aydınlatıldı. Dolayısıyla ben ekibimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Alınan şahısların özellikle yakalanmasını çok önemsiyoruz. Bakanımız Ali Yerlikaya da bununla ilgili çok yakından basını bilgilendiriyor. Kamu düzenini sağlanması noktasında özellikle suça karışmış hakkında karar verilmiş ceza hükümler verilmiş ancak yakalanamayan şahıslar vardı. Bunlarla ilgili başarılı bir çalışma yürütüyoruz. Yalova olarak toplamda 228 şahıs yakaladık bunların 84’ü tutuklandı. Bu tutuklanan şahıslarla ilgili 5 yıla kadar hüküm giyenler var 10 yıla kadar hüküm giyenler var 10 yıl üzerinde hüküm giymiş ve aranan şahıslar var. Bunları biz yakaladık. Bununla ilgili çalışmalarımızı da hassasiyetle devam ettireceğiz” dedi.

’44 HIRSIZLIK OLAYI TESPİT EDİLDİ’..

Hırsızlık olaylarının yüzde 73’ünün aydınlatıldığını söyleyen Vali Kaya, “İlimizde özellikle hırsızlık olaylarında 44 hırsızlık olduğunu tespit ettik. Bunun yüzde 73’ü aydınlatıldı. Faillerini yakaladık. 19 dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Bunun da yüzde 63 aydınlattı. Toplamda 24 şahıs yakalandı. Özellikle son dönemde elimizde gündeme gelen bir arsa dolandırıcılığı satıcılığı meselesi vardı. Bu konuda da hem Kadastro hem Tapu’daki arkadaşlarımızın dikkatiyle buradaki dolandırıcılar tespit edildi.  Emniyetimizin de başarılı çalışmasıyla bu dolandırıcılık ekibi çökertildi. Ben arkadaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Burada özellikle vatandaşlarımızın kendilerine gelen işlem başlatıldığına dair mesajları mutlaka açsınlar” diye konuştu.

‘KUMARA GEÇİT YOK’..

Umuma açık yerlerde denetimler gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Kaya, “Yalova çok sakin ve güzel bir kentimiz. Onun için kentimizdeki umuma açık yerlerdeki denetimlerimizin de bu güven ortamında vatandaşlarımızın hayatlarına devam edebilmesi noktasında çok önemli olduğunun altını çiziyoruz. Özellikle umuma açık yerlere sık sık denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerde özellikle kumar oynatılan suça karışan işyerleri ile ilgili işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. En son Nisan ayı içerisinde iki iş yerine kumar oynanması için yer ve imkan sağladığı için adli işlem gerçekleştirdik ve kumar oynadıkları tespit edilen 11 şahsa da idari para cezası uyguladık. Bu kumar oynayan kumar oynatmaya elverişli alan sağlayan işletmeleri de geçici süreyle kapattık” diye konuştu.

‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE HASSAS ÇALIŞMA’..

Kadına yönelik şiddette hassas çalışma yürüttüklerini dile getiren Vali Kaya, “Yapmış olduğumuz denetimlerde yaklaşık 27 adet ruhsatsız, kurusıkı tabanca ve av tüfeği yakalandı. 130 adet fişek ele geçirildi. Bu yol kontroller arkadaşlarımızın başarılı bir şekilde yürüttüğü faaliyetlerden birisi. Bu çalışmalarımıza biz devam edeceğiz. 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında da çalışmalarınızı hassas bir şekilde yürütüyoruz. Geçen ay ilimizde 268 olay meydana geldi. Buradaki olaya karışan şüphelilerin tamamı yakalandı. Mağdurların korunmasına yönelik olarak beş şüpheli şahıs hakkında da elektronik kelepçe tedbirini devam ettiriyoruz” dedi.

‘UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK’..

Yalova’da uyuşturucuya geçit vermediklerini söyleyen Vali Kaya, “Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında da elimizde 5 kaçakçılık, 4 mali suç olmak üzere toplam 9 olay meydana geldi. Bu olaylar kapsamında da 40 şüpheli yakalandı. İki şüpheli şahıs da tutuklandı. Terörle mücadele kapsamında silahlı terör örgütü kurma yönetme üye olmaktan terör örgütü propagandası yapmaktan toplamda 5 olay meydana geldi bu olaylar kapsamında da 9 şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirildi. DEAŞ terör örgütü kapsamında 8 şahıs hakkında da işlem yapıldı. Narkotiklerle mücadele kapsamında ilimizde yapmış olduğunuz mücadele hızlı bir şekilde devam ediyor. 150 tespitte bulundu arkadaşlarımız bu tespitler kapsamında 165 şüpheli şahıs yakalandı. 10 şüpheli şahıs tutuklandı ve bu yapmış olduğunuz çalışmalarda da 2 kg’ı aşkın uyuşturucu madde ele geçirdi. 136 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Sadece suçlularla mücadele değil aslında rehberlik faaliyetleri de narkotikle mücadelede çok büyük önem arz ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi bu konuda da annelerin özellikle eğitimlerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu bir proje var. En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında da 292 annemize özel olarak bu noktada eğitim verildi. 1000 kişiye de Emniyet ve Jandarma Narko Nokta olarak belirlediğimiz yerlerde eğitimlerle madde bağımlılığı seminerleri gerçekleştirildi. Bu noktada da özellikle velilerimizi çocuklarıyla ilgili davranış değişikliği olduğunda mutlaka bunu en yakındaki sağlık birimleri ile paylaşmalarını rica ediyoruz” dedi.

‘SİBER SUÇLARDA 46 TESPİT’..

Yalova’da siber suç işlene 46 olayın meydana geldiğini söyleyen Vali Kaya, “Siber suçlarla mücadele kapsamında da çalışmalarımız devam ediyor. Siber suçların artışını da gözlemliyoruz. 46 tane tespitimiz var. Arkadaşlarımız elinden gelen gayreti gösteriyor ve buradaki tespitlerimizin biz %96’sını aydınlatıldı. Vatandaşımızın duyarlılığını da çok önemli. Son dönemde sosyal medya içeriklerinin suça teşvik edici ya da Cumhurbaşkanımıza hakaret, Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanun muhalefetten dolayı da ya da halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamadan dolayı bazı suçları tespit ettik. Geçen ay toplamda 5 şahsa işlem gerçekleştirdik. Sosyal medya insanların düşüncelerini özgür bir şekilde paylaştıkları mecralardan birisi ama her düşüncenin de mutlaka suç içerikli olmaması başkalarının özel hakkına girmemesi de çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

‘OKUL ÖNLERİ GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ’..

Okul önlerindeki güvenliği önemsediklerini söyleyen Vali Kaya, “Bakanlığımızın da çok önemsediği konulardan birisi okul güvenliği. Okullarımızın çevresinin özellikle umuma açık yerlerin sık sık denetlenmesi okul yöneticileri ile iş birliği halinde çocuklarımızın suçtan ve zararlı alışkanlıklardan korunması için çalışmalarımız devam ediyor. Biz okullarımızda emniyet güçlerimizi koordineli bir şekilde sahada denetimleri gerçekleştiriyoruz. Toplamda 68 personel görevlendirdik. 10 tane okul kolluk görevlimiz var. Toplamda 58 eğitim koordinasyon görevlimiz var ve bu ekibimiz devamlı okul yöneticilerimizle işbirliği halinde gerekli denetimleri gerçekleştiriyor” dedi.

‘511 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ’..

Nisan ayında 511 aracın trafikten men edildiğini söyleyen Vali Kaya, “Bayramı atlattık. Herkes bayram sevinci ile beraber bir yerden bir yere giderken trafik kazalarında da ciddi bir artış olduğunu gözlemledik ama biz bu bayram süresince bütün arkadaşlarımız sahadaydı. Çok sıkı bir şekilde denetimleri gerçekleştirdik. Geçen seneye göre hem yaralamalı hem ölümlü trafik kazalarının daha az olduğunu gözlemliyoruz. Sürücülerimizin dikkati de çok büyük önem arz ediyor. Biz geçen ay içerisinde 60 bin aracı kontrol etmişiz ve bunu yapmış olduğumuz kontrollerde de toplamda 16 bin sürücüye cezai işlem uygulamışız. 511 aracı da trafikten men etmişiz. Trafik kazalarına baktığımızda da daha çok motosiklet kazalarının son dönemde arttığını görüyoruz. Güvenli sürüş teknikleri uyulması kaskın takılması da çok büyük önem arz ediyor. Biz hiçbir vatandaşımızın yararlanmasını hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Bununla ilgili gençlerimizin ailelerinin daha çok dikkat etmesini ve güvenli sürüş tetkikleri noktasında evlatlarını uyarmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Geçen ay 466 okul servisi aracını denetledik ve 63 araca cezai işlem uyguladık. Ticari takside denetliyor özellikle 453 ticari taksimizi geçen ay denetledi. 59 araca da cezai işlem yaptık. Amacımız ceza kesmekten ziyade rehberlik yapmak. Trafikteki arkadaşlarımız her daim sürücülerimizin yanında gerekli rehberlik çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

‘4 VATANDAŞ CANLI OLARAK KURTARILDI’..

Denizlerden 4 vatandaşın sağ olarak kurtarıldığını söyleyen Vali Kaya, “Sahil Güvenliğimiz geçen ay 260 saat sahada aktif rol aldı. 463 teknemizi kontrolünü gerçekleştirdi. 4 vatandaşımız denizde canlı olarak kurtarıldı. Bu arada bölgemizde kaçak yasa dışı midye avcılığı son dönemde artış gösterdi. Özellikle tersaneler bölgesinde sağlıksız koşullarda yetişen midyelerin toplandığı ve bunun satışının el altından gerçekleştirildiğini tespit ettik. Bu insanların sağlığıyla oynamaktan başka bir şey değil. Bu tür kanunsuz çalışmaların içerisinde bulunan vatandaşlarımızı da kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi buradan söylemek istiyorum. Geçen ay 800 çuval midyeye Sahil Güvenlik Komutanlığımız el koydu. Midyeler canlı olduğu tespit edildi ve bunlar denize bırakıldı. Bu yapmış olduğumuz çalışmayla aslında sadece bu çalışanları cezalandırmış olmadık aslında bunun bir nevi tüketilmesi ve insan sağlığıyla oynanmasını arkadaşlarımız önüne geçti. 2 şahıs yakalandı ve ilgili adli işlemler yapılmak üzere adli makamlara teslim edildi” dedi.

‘ORMAN YANGINLARINA DİKKAT!’..

Sıcaklıkların artması ile birlikte orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyleyen Vali Hülya Kaya, “Önümüzdeki ay sıcaklıklar artacak. İlimizin %62’si ormandan oluşuyor; çok kıymetli bir orman. Biz vatandaşlarımızın bizlerin hepimizin sorumluluğu diye görüyorum. Lütfen ateşle yapılan pikniklerimizde çok dikkatli olalım. Orman alanlarında mümkün mertebe ateş yakmayalım. Pikniklerimiz ateşsiz yapmaya çalışalım. En son Termal’de çok zor bir noktada bir yangın atlattık. Arkadaşlarımız gece başladı sabaha kadar soğutma çalışmalarını yangın söndürme çalışmalarını gerçekleştirdi. Yani bizim bir dikkatsizliğimiz onlarca insanın gece gündüz çalışıp orman varlığını korumak için saatlerce çaba göstermesine sebebiyet veriyor.  Çok dikkatli olmak düşünmek zorundayız. Yalova’yı seviyorsak bu hassasiyeti göstermek durumundayız. Ben buradan bütün Yalovalı hemşerilerimizin hassasiyet göstereceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.