
- Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah eyaletinde düzenlenen uluslararası Global PR Challenge yarışmasında Yalova Üniversitesi öğrencileri, göğsümüzü kabartan bir başarıya imza attı.
Haber / Zeynep TAŞTAN
Dünya genelinden birçok üniversitenin katıldığı organizasyonda Türkiye’yi temsil eden tek üniversite olan Yalova Üniversitesi, elde ettiği derecelerle adeta tarih yazdı. Yarışmada farklı ülkelerden gelen gençler, yenilikçi projelerle hem kültürel hem de teknolojik açıdan çözümler geliştirdi. Yalova Üniversitesi öğrencileri ise ortaya koydukları yaratıcı fikirler ve güçlü ekip çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekti.
TARİH YAZDILAR…
Birincilik ödülünü Yalova Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sudenaz Merdin ve ekibi kazandı. Geliştirdikleri yapay zekâ destekli “One City, Many Voice” isimli uygulama, çok kültürlü şehir yaşamında bireylerin seslerini duyurmasına ve iletişimde kapsayıcılığın artırılmasına yönelik yenilikçi çözümler sundu. İkincilik ödülünü ise Yeni Medya ve İletişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Eyüp Ensar Keskin ve ekibi aldı. Hazırladıkları “The Ships of Culture” adlı proje, farklı kültürler arasında köprü kurmayı hedefleyen yaratıcı konseptiyle jüri üyelerinden tam not aldı. Üçüncülük ödülüne ise Yeni Medya ve İletişim Bölümü 4. sınıf öğrencisi Moldir Zakırova ve ekibi layık görüldü. Geliştirdikleri “When in Sharjah, You Are Home” adlı proje, Sharjah’ın kültürel zenginliğini ev sıcaklığıyla bütünleştirerek fark yarattı.
GENÇLERE İLHAM OLACAK..
Yalova Üniversitesi öğrencilerinin aynı yarışmada ilk üç dereceyi birden alması, yalnızca üniversite için değil, aynı zamanda Türkiye için de büyük bir gurur kaynağı oldu. Öğrenciler, hem akademik birikimlerini hem de yaratıcılıklarını uluslararası bir platformda sergileyerek ülkemizin adını zirveye taşıdı. Üniversite yönetimi, bu başarının Yalova Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin ve öğrencilerine sunduğu vizyonun bir göstergesi olduğunu belirterek, gençleri tebrik etti. Ayrıca öğrencilerin bu başarısının diğer gençlere de ilham vereceği ifade edildi.

