yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

YALOVA TANITIMINA DEV HAMLE

YALOVA TANITIMINA DEV HAMLE
16.07.2024 16:39
0
A+
A-

YALOVA FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

  • Yalova, 9-12 Ekim tarihleri arasında ilk belgesel film festivaline ev sahipliği yapacak. Vali Dr. Hülya Kaya, festival için hiç duyuru yapılmadan 200’ün üzerinde başvuru aldıklarını belirtti..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, festivalin sembolü olarak Hersek Lagünü’ndeki flamingoları seçtiklerini ve bu simgenin festivalin hikayelerini yansıtacağını vurguladı..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova’da gerçekleştirilecek olan film festivali ile alakalı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, hiç duyuru yapılmadan 200’ün üzerinde başvuru yapıldığını ifade etti. Vali Kaya, “Yalova için gerçekten büyük bir adım oldu” dedi ve ekledi: “Hiç duyuru yapmadığımız halde bu kadar başvuru yapılmış olması bile bu alanda çok büyük bir eksikliğin olduğunu ve bu yapmış olduğumuz yarışmaya da çok büyük bir ilginin olduğunu gösteriyor.” Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Hersek Lagünü Kuş Gözlem Merkezi’nde ilimizde gerçekleştirilecek festivaller hakkında basın lansmanı gerçekleştirdi. Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Vali Danışmanları Dr. Yasin Özaslan ve Dr. Yasin Yılmaz’ın hazır bulunduğu toplantıda Vali Kaya, film festivali ile alakalı açıklamalarda bulundu.

İLHAM KAYNAĞI FLAMİNGOLAR..

“Yalova belgesel film festivali için sizlerle bir araya geldik” diyen Vali Kaya, “9-12 Ekim tarihlerinde yapacağımız belgesel film yarışmasıyla ilgili basın lansmanı gerçekleştirmek istedik. Burada toplanmamızın amacı da belgesel film yarışmasında kullanmış olduğumuz flamingo simgesinin çok özel bir anlamı olduğu için. Hersek Lagünü’ndeki flamingolar aslında hem tutkunun, cazibenin, zarafetin bir sembolü olarak hem de uçan kuşlar göçme kuşlar kendileriyle beraber hikayelerini de beraberinde götürürler. Dolayısıyla aslında o hikayelere de vurgu yapmak istiyoruz. Çıkış noktamız o simgeyi kullanarak Yalova’nın hikayelerinin anlatıldığı bir belgesel film festivali yarışmasını bu sene ilk defa Yalova’da gerçekleştireceğiz” dedi.

‘YALOVA’DA FİLM PLATOSU ÇOK’..

Yalova’nın film çekim mekanları konusunda çok güzel bir konumda olduğunu söyleyen Vali Kaya, “Yalova’nın bildiğiniz gibi Bizanslılara dayanan çok eski bir tarihi var. Yalova’daki kültürel zenginliklerin su üzerine çıkması, anlatılması gereken çok fazla hikayesi var. Yalova’nın bu kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması ve bu belgesellerle özellikle profesyonellerin çekeceği belgesellerle kültürel bilincin oluşturulmasını istiyoruz. Bununla ilgili üniversitelerden hocalarımızdan oluşturduğumuz bir değerlendirme komitesi kuruldu. Aynı zamanda profesyonellerden oluşturduğumuz bir jürimiz var. Kültür Bakanlığının da destekleriyle bu sene ilk defa Yalova’da film festivali gerçekleştireceğiz. Amacımız profesyonelleri Yalova’ya çekmek, şehrimizde film platosu olabilecek mekanların olduğunu göstermek, İstanbul’un hemen yanı başında çok büyük bir potansiyelin olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bu yapılan çekimlerden sonra bir mekan envanteri de ortaya çıkacak. İstanbul’un artık bu noktada çok doyduğunu, film platosu noktasında, mekan noktasında eksiklikler olduğunu görüyoruz. Yalova’nın bunu doyurup eksikliğini gidereceğini düşünüyoruz” dedi.

‘TOPLAM 500 BİN TL’YE YAKIN ÖDÜL VERİLECEK’..

Yarışmada toplam 500 bin TL’ye yakın ödül dağıtılacağını söyleyen Vali Kaya, “Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara. Şu ana kadar 200’ün üzerinde başvuru var herhangi bir basın lansmanı yapmadığımız halde. Yalovafilmfestivali.com adresinden her türlü bilgiye erişebilir. Buradan gerekli bilgileri aldıktan sonra hangi alanda başvuru yapacaksa web sitesi üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilirler. Son başvuru tarihi 20 Ağustos’ta son bulacak. Bu tarihe kadar yarışmaya katılmak isteyen amatör, profesyonel, bu alana ilgi duyan sanatseverlerimizi davet ediyorum. Hem Yalova ile ilgili hem de genel belgesellerle bu yarışmaya katılabilirler. Bu yarışmayla birlikte bir belediyelerimizle de toplantı gerçekleştirdik. Her bir belediyemizin de katkı vereceğini de burada memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Yapacağımız sanat ve film atölyelerinde profesyonellerle amatörleri bir araya getireceğiz. Söyleşiler, workshoplar yapacağız. Açık havada sinema günleri gerçekleştireceğiz. Her bir belediyemiz kendi ilçesinde, beldesinde uygun gördüğü bir alanı düzenleyecek ve bizim sağladığımız 20’nin üzerindeki profesyonel filmler buralarda gösterilecek. Aynı zamanda yarışmaya katılan başarılı olan, dereceye giren filmlerimiz, belgesellerimiz izleyicilerle buluşmuş olacak. Daha sonrasında da bir gala gecesi gerçekleştireceğiz ve bu gecede ödüller kazanan yarışmacılarımıza takdim edeceğiz. Biz bunu Sinema Genel Müdürlüğü’nde bulunan Güven Bey’le beraber sık sık istişare ettik. Kendisinin de çok destekleri var. Kendisi Darıca’da orada daha önce bir belgesel, film festivali gerçekleştirmişler. Ama bunun Yalova’da yapılmasını da çok önemli olduğunu, kendilerinin de heyecan duyduklarını bize ifade ettiler. Bizi bu yapmış olduğumuz çalışmalarda destekliyorlar. Ben buradan bütün emeği geçen başta üniversitedeki hocalarımız olmak üzere belediyelerimize, Turizm Müdürümüz Ziya Bey’e, bize katkı veren sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

‘YALOVA’NIN TANITILMASINA KATKI SUNACAK’…

Duyuru yapılmadığı halde 200’ün üzerinde başvuru olduğunu hatırlatan Vali Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Yalova için gerçekten büyük bir adım oldu. Bizleri çok heyecanlandırdı çünkü şu ana kadar hiç duyuru yapmadığımız halde bu kadar başvuru yapılmış olması bile bu alanda çok büyük bir eksikliğin olduğunu ve bu yapmış olduğumuz yarışmaya da çok büyük bir ilginin olduğunu gösteriyor. Ben çok güzel hikayeler çıkacağını düşünüyorum. Bu çıkacak hikayeler Yalova’nın tanıtılmasında, kültürel mirasın bir sonraki gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli bir rol oynayacak. Biliyorsunuz Yalova aslında göçle oluşmuş olan bir şehir. Kafkaslardan, Balkanlardan gelen insanlarımız var. Aynı buradaki flamingolar gibi anlatacağımız gittiğimiz, geldiğimiz, gördüğümüz, yaşadığımız bir sürü deneyimlerimiz var. İşgal üzerinden geçmiş, çok farklı kültürel değerlere beşiklik etmiş çok kıymetli bir şehir üzerindeyiz. Doğal güzellikleri var dolayısıyla bunların hepsinin harmanlandığı belgeselleri düşündüğümde insanı heyecanlandırmaması mümkün değil. Ben buradan çok güzel filmlerin çıkacağını düşünüyorum. Jürimiz de Türkiye’de, uluslararası düzeyde tanınmış bu alanda hem yapmış olduğu çalışmalarla da kendisine güven oluşturmuş çok kıymetli üyelerden oluşuyor. Jüri üyelerimizi de biz burada ağırlayacağız. Bunların hepsini birleştirdiğimizde aslında çok kıymetli bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. 9-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.