yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7053
EURO
35,1047
ALTIN
2.448,18
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
29°C
Yalova
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
32°C

‘YALOVA, PİLOT İL OLSUN’

‘YALOVA, PİLOT İL OLSUN’
25.06.2024 15:27
0
A+
A-

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir:

‘NEDEN BİR ADIM ATMIYORUZ?’

  • Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir, Yalova halkını deprem önlemlerinde öncü olmaya ve farkındalık yaratmaya çağırarak, Jeoloji Mühendisleri Odası olarak her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

..”Acıları, felaketleri değil, olağan doğa olaylarını konuşalım. İncinmeden, üzülmeden ama hesap sorarak, bilinçlenerek ve bizi yönetmeye talip olan herkesten gelecekte olabilecek depremlere karşı alınan, alınabilecek önlemleri hep canlı tutarak ve sürekli sorarak.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir, Yalova halkına yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Cangir, Yalova’nın Kuzey Anadolu Fay Zonu’nda yer aldığını ve bölgenin Türkiye’nin en aktif deprem kuşaklarından biri olduğunu belirterek, deprem riskine karşı önlemlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

‘Neden bir adım atmıyoruz?’

Ülke genelinde yaşanan acı tecrübelerden ders çıkarmamız gerektiğini dile getiren Cangir, “Her şeye hakimiz peki sorun nerede? Ülkece çok acı tecrübelerle sayısız depremler gördük. Canımız yandı, öldük, yaralandık, travmalarımızı yıllarca atamadık üstümüzden, en az etkilenenimizin yüreği yandı, gözyaşlarını tutamadı. Deprem söz konusu olunca ilgili, ilgisiz herkesin fikrinin olduğu ülkemizde halkımızın birçoğu aslında deprem hafızası olan bir topluluğun içerisinde yaşıyor. Depremin yaşatabileceği olumsuzluklarında herkes çok farkında, ancak bizler bunca şeye hâkim olmamıza rağmen neden bir adım atmıyoruz? Depremler olduktan sonra hep birlikte üzülüyor aşırı tepki gösteriyor fazlaca duyarlı davranıyoruz ancak bu 2-3 ayı geçmiyor maalesef. Suçu hep doğa da buluyoruz. Halbuki doğa 4,5 milyar yıldır gayet doğal olan sürecini yaşamaya devam ediyor. Unutmayalım ki suçlu depremler değil tedbirsiz ve bilinçsiz olmaktan hiç bıkmayan bizleriz aslında” dedi.

‘Biz halk olarak ne kadar istedik?’

Yalova halkının bireysel olarak da önlem alması gerektiğini söyleyen Cangir, “Çuvaldızdan önce iğneyi konuşalım mı? Hani meşhur bir atasözümüz vardır. Çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendine batırmak diye. Hep yönetimlerin ilgisizliğinden dem vurduk, hep suçladık ancak biz halk olarak ne kadar istedik? Siyasilere bu konuda ne kadar baskı kurduk? Biz ne kadar istedik ki yapılmasını umduk. Şimdi tam zamanı, yarın değil sonra değil hemen şimdi en doğru zaman. Felaketi, gayet normal bir doğa olayı olarak adlandırmak bizim elimizde. Gelin farkındalık meşalesini buradan yakmaya başlayalım hep birlikte. Yalova halkı olarak gönüllü pilot il olmaya ne dersiniz?” şeklinde konuştu.

‘Desteğe hazırız’

Cangir, Yalova halkını deprem önlemlerinde öncü olmaya ve farkındalık yaratmaya çağırarak, Jeoloji Mühendisleri Odası olarak her zaman desteğe hazır olduklarını da belirtti. Cangir, “Biz Jeoloji Mühendisleri Odası olarak hep ama hep yanınızda olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Acıları, felaketleri değil, olağan doğa olaylarını konuşalım. İncinmeden, üzülmeden ama hesap sorarak, bilinçlenerek ve bizi yönetmeye talip olan herkesten gelecekte olabilecek depremlere karşı alınan, alınabilecek önlemleri hep canlı tutarak ve sürekli sorarak. Acıların olmadığı, geleceğe daha güvenle baktığımız, tek derdimizin ilimizin bir türlü anlam veremediğimiz; Yalova’nın sloganının sürekli değişmesi olması dileği ile. Sevgidir Yalova” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.