yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

‘YALOVA KÜLTÜR VE SANATA DOYACAK’

‘YALOVA KÜLTÜR VE SANATA DOYACAK’
04.10.2024 17:02
0
A+
A-

Yalova’nın kültür-sanat sezonu 2 Ekim’de resmen başladı ve Haziran 2025’e kadar devam edecek.

  • Her hafta Çarşamba günleri saat 20:00’de Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde düzenlenen kitap buluşmaları, Yalova’daki edebiyat ve kültür tutkunlarının bir araya geleceği önemli etkinliklerden biri..

Kitap buluşmalarının yanı sıra, her Pazartesi yine Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde sinema buluşmaları gerçekleşecek. Bu etkinlikler, sanatseverlere çeşitli film gösterimlerinin yanı sıra sinema üzerine söyleşilerle de dolu dolu bir program sunacak..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova’nın kültür-sanat sezonunun 2 Ekim’de resmen başladığını ve Haziran 2025’e kadar devam edeceğini duyurdu. Kitap buluşmalarında tanınmış edebiyatçı Rafet Elçi, her 15 günde bir gerçekleşecek söyleşilerde katılımcılarla buluşacak. Sinema buluşmalarında ise Melike Tomris Önder ve Yalova Üniversitesi’nden Yavuz Alkan sinema dünyasındaki gelişmeleri ve sanatın farklı yönlerini ele alacakları söyleşiler düzenleyecekler.

‘YENİ BİR SOLUK GETİRMEK İSTİYORUZ’..

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, sezonun açılışında gazetemize yaptığı açıklamada, Yalova’nın sadece bir turizm merkezi değil; aynı zamanda bir kültür ve sanat merkezi haline gelmesi gerektiğini belirtti. Karatekin, Yalova’daki kültürel ve sanatsal potansiyelin farkında olduklarını ve bu potansiyeli daha da büyütmek için yerel sanatçılar ile iş birliği yapacaklarını vurguladı. Yalova’da gerçekleştirilecek etkinlikler, yalnızca şehir halkı için değil; aynı zamanda çevre illerden gelecek olan sanatseverler için de büyük bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyor. Karatekin, Yalova’nın hem sanatsal etkinlikler hem de doğal güzellikleriyle birçok ziyaretçi çekebileceğine dikkat çekerek, şehre kültür turizmi açısından yeni bir soluk getirmek istediklerini vurguladı.

‘PERİYODİK OLARAK ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’..

Karatekin, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Ekim-Haziran ayları arasında kültür sanat sezonunu başlatıyoruz. Bu yıl da programımızı 2 Ekim’de başlattık. Her hafta Çarşamba günü saat 20:00’da sezon boyunca kitap buluşmalarımız devam edecek. Sezon boyunca çeşitli etkinliklerimiz periyodik olarak devam edecek. Her Pazartesi günü de sinema buluşmaları gerçekleştireceğiz. Bu buluşmaları da Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Kütüphane buluşmalarında Rafet Elçi 15 günde bir söyleşide bulunuyor. Sinema buluşmalarında da Melike Tomris Önder ve Yalova Üniversitesi’nden Yavuz Alkan söyleşide bulunuyor. Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde birtakım konferanslarımız da olacak. Belediye ile yaptığımız protokol kapsamında her ay bir devlet tiyatrosunu Yalova’ya getirmeyi planlamıştık. Büyük oranda bunu gerçekleştirdik. Bu yıl RDKM şu anda bakımda olduğu için orada herhangi bir etkinliklerimize başlayamadık. 11 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği şarkılardan Bursa Devlet Türk Klasiği Korosu bir konser verecekler. Devlet Tiyatrolarını da Yalova’mıza getirmek istiyoruz. Ayda bir olmak üzere Devlet Tiyatroları’nı Yalovalılar ile buluşturmak istiyoruz.”

‘TANINMIŞ YAZARLARIMIZI YALOVALILAR İLE BULUŞTURACAĞIZ’..

Tanınmış şair ve yazarları Yalovalılar ile buluşturacaklarını söyleyen Karatekin, “Biz, aylık programlar şeklinde kamuoyuna bunları paylaşacağız. Bu yıl yine belediye ile yaptığımız görüşmelerde Yalova’daki bütün kültür-sanat etkinliklerini toplamak suretiyle her ay dijital olarak bunları yapmak istiyoruz.  Biz aslında kültür sanat sezonu yaparken çevre illerden de sanatseverleri Yalova’ya çekmek istiyoruz. Biraz daha içeriğini genişletmek istiyoruz. İzleyici, takipçi kitlesini genişlettiğimiz oranda tanınmış birkaç şair, yazar sanatçılarımızı da buraya getirebiliriz. Şu anda aşağı-yukarı 20-30 kişilik gruplar şeklinde bunu yapıyoruz. İzleyici-takipçi sayısı çoğalttığımız zaman da tanınmış yazarlar ile Yalovalıları buluşturmak istiyoruz” dedi.

‘YALOVA’DAKİ POTANSİYELİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’..

Karatekin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bizim önceliğimiz Yalova’yı kültür-sanat seven bir kente çevirmek istiyoruz. Bunu için de kendi kültür ve sanatımızı üretmek çok önemli. Bunu buradaki potansiyel ile de yapabiliriz. Yalova’daki potansiyelin çıtasını yükseltmek adına il dışından yazarlar da getirmek çok önemli. Bizim asıl amacımız Yalova’daki potansiyeli büyütmek. Yerel sanatçılarımızı da bu işin içerisine dahil etmek çok önemli. Yalova’yı kendi sanatını kendi kültürü üreten bir şehre dönüştürmek istiyoruz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.