yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2342
EURO
37,1458
ALTIN
2.980,68
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

‘YALOVA HALKI SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYOR!’

‘YALOVA HALKI SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYOR!’
17.10.2024 16:27
0
A+
A-
  • AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, yaptığı yazılı açıklamayla Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve diğer ilçelerdeki belediye başkanlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Özellikle son dönemde Yalova’da yaşanan hizmet sorunlarına ve vatandaşların artan şikayetlerine değinen Güçlü, mevcut belediye yönetimlerini sorumluluklarını yerine getirmemekle suçladı. İşte Güçlü’nün eleştirileri ve açıklamalarının detayları.

‘YÖNETMEK İÇİN PLAN YAPILMADI’..

Başkan Güçlü, sosyal medyada Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e yönelik vatandaşlardan gelen eleştirilere dikkat çekti. Seçim döneminde destek veren birçok kişinin pişmanlıklarını dile getirdiğini ifade eden Güçlü, “Sayın Gürel, belediye seçimini kazanmak için çalışma yapmış ancak yönetmek için bir plan yapmamıştır” diyerek, başkanın vaat ettiği hizmetleri yerine getiremediğini vurguladı. Açıklamasında belediyenin, hizmet yapmaktan çok, kendi temel görevlerini bir lütuf gibi sunduğunu belirten Güçlü, “Borç edebiyatı yaparak geldiğiniz başkanlık makamında, 7 aydır halkımıza sunduğunuz, aslında asli göreviniz olan konuları bile ‘hizmet’ adı altında gösteriyorsunuz” dedi. Belediye meclisinde sürekli arsa ve arazi satışları veya değişimlerinin gündeme getirildiğini de ekledi.

İCRA DOSYALARI KAPATILDI AMA HİZMETLER AKSIYOR..

Güçlü, önceki dönemde Yalova Belediyesi’nin birçok zorluğun üstesinden geldiğini, vekalet döneminde belediyeye ait 250’ye yakın icra dosyasının kapatıldığını, pandemi döneminde bile işçi ve memur maaşlarının aksatılmadığını hatırlattı. Şu anda belediyede bir tane bile icra dosyası bulunmadığını ifade eden Güçlü, buna rağmen belediye yönetiminin mağduriyet söylemi üzerinden siyaset yapmaya devam ettiğini eleştirdi. Belediye çalışanlarının iş yavaşlatma eylemleri yaptığını belirten Güçlü, halkın hizmet beklediğini ve verilen sözlerin tutulmasını talep ettiğini vurguladı.

İLÇELERDEKİ DURUM DA AYNI..

Yalova merkezindeki eleştirilerinin yanı sıra ilçelerde yaşanan hizmet sorunlarına da değinen Güçlü, Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık belediye başkanlarını da hedef aldı. Altınova’da Pazar Yeri Kapanıyor mu? Güçlü, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’nın pazar yerini kapatma planlarını duyduklarını belirterek, Altınova’daki vatandaşlardan gelen şikayetlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Güçlü, Fazlaca’ya sadece belirli bir kesimin değil, tüm Altınovalıların belediye başkanı olduğunu hatırlattı.

ÇİFTLİKKÖY’DE HİZMET EKSİKLİĞİ ..

Çiftlikköy’de önceki dönem yapılan altyapı ve sahil düzenlemeleri gibi önemli hizmetlerin ardından, son 7 ayda ilçede ciddi bir “hizmetsizlik” yaşandığını ifade eden Güçlü, belediyenin hizmet anlamında geride kaldığını dile getirdi.

ÇINARCIK’TA ÇÖP SORUNU..

Çınarcık’ta ise en temel belediye hizmetlerinden biri olan çöp toplama işinin bile düzgün yerine getirilmediğini belirten Güçlü, halkın bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

HALK SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYOR..

Açıklamalarının sonunda Umut Güçlü, belediye başkanlarının seçim döneminde verdikleri vaatleri yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. “Seçim zamanı aksaklıkların önüne geçip video çekmek, seçim sonrası ise uykuya dalmak değildir” diyen Güçlü, AK Parti olarak seçimden bugüne kadar parti ayrımı yapmadan belediyelerin performansını izlediklerini ve değerlendirdiklerini, ancak halkın artan şikayetlerinin kendilerini harekete geçirdiğini belirtti. Başkanlara halkın sesine kulak vermeleri gerektiğini hatırlatan Güçlü, şehir için faydalı her projeyi destekleyeceklerini ancak bekledikleri tek şeyin verilen sözlerin tutulması olduğunu ifade etti. Yalova halkının huzurunun her şeyden önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılan her çalışmanın arkasında olacaklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.