
YALOVALI GÖNÜLDAŞLAR GAZZE İÇİN AYNI MEYDANDA BULUŞTU
- Yalova’da gönüllü STK’lar ve minik yürekler, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Sumud Filosu’na destek vermek için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.
..”Bugüne kadar medya ellerindeydi ve görsel medya bu kadar yaygın değildi. Bütün bu zulümlerini kendi lehlerine çevirebiliyorlardı. Ama artık görsel medya sayesinde artık zulümlerini gizleyemiyorlar. Zulmü bütün dünya gördü.”
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Gönüllü STK’lar Platformu (GÖNÜL-DER) öncülüğünde, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve İsrail ablukasını kırmak için yola çıkan Sumud Filosu’na destek vermek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.
MİNİK YÜREKLER DE MEYDANDAYDI
Etkinlik, yalnızca yetişkinlerin değil, minik gönüllülerin de yoğun ilgisini çekti. Genç İHH ve Yetim Vakfı tarafından düzenlenen farkındalık programında çocuklar, “Kalemlerimiz Filistin, Sesimiz Özgürlük İçin” temalı resim etkinliğinde Filistin’e desteklerini rengarenk çizimleriyle gösterdi. Miniklerin coşkusu, meydanı adeta umut ve dayanışma rengine boyadı.
‘ZULMÜ BÜTÜN DÜNYA GÖRDÜ’
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından platform sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, bir selamlama konuşması yaptı. Anlayışlı konuşmasında, “Binlerce yıldır yeryüzünü ifsat etmek, insanlığı ifsat etmek, Müslümanları katletmek için uğraşıp duruyorlar. Çünkü diyorlar ki, ‘Biz sizin gibi bir insan değiliz. Yeryüzü bizim için.’ Evet, gururlandılar, kibirlendiler. Son 80 yıldır da Filistin'i ifsat ettiler. Filistinlileri katlettiler. Bugüne kadar medya ellerindeydi ve görsel medya bu kadar yaygın değildi. Bütün bu zulümlerini kendi lehlerine çevirebiliyorlardı. Ama artık görsel medya sayesinde artık zulümlerini gizleyemiyorlar. Zulmü bütün dünya gördü. Zulmü İspanya gördü. Zulmü Real Madrid'in, Barcelona'nın maçına giden gençler gördü. Zulmü İtalya halkı gördü. Zulmü düne kadar farklı düşündüğümüz Yunanistan halkı, Rumlar gördü. Evet, bütün dünya vicdanlı insanları Gazze'ye sahip çıkıyor. Rengi, dili, dini, kılığı, kıyafeti ne olursa olsun insanlık Gazze'ye, Gazzelilere, Sumud filosuna sahip çıkıyor. Dünyaya şirin görünmeye çalışırlardı. Ama artık bu bitti. Bütün dünya onları tanıdı” dedi.
YALOVA’NIN GÜNDEMİNDE GAZZE VARDI
Hacı Ömer Anlayışlı’nın konuşmasının ardından İnsan ve Medeniyet Hareketi Teşkilat Başkanı Ertuğrul Taşlı da söz alarak Gazze’ye destek mesajını pekiştirdi. Taşlı, “Gazze’ye destek için buradayız ve insanlık için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. Ardından Yalova’dan Sumud Filosu’na katılan öğretmen Mustafa Yumuk ise yaşadığı deneyimleri ve duygularını paylaşarak programa ayrı bir anlam kattı. Çocukların şiir okumaları ve konuşmalarının ardından program sona erdi.

