yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
27°C
Yalova
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Az Bulutlu
22°C

‘YALOVA ÇOK KIYMETLİ!’

‘YALOVA ÇOK KIYMETLİ!’
20.06.2024 18:43
0
A+
A-
  • İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova’nın karşı karşıya kaldığı yapılaşma baskısı ve kaçak yapılaşma sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, ilde artan yapılaşma baskısına dikkat çekerek vatandaşları kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. Soygüzel, vatandaşları imar mevzuatına aykırı yapılaşma konusunda uyardı. İmar mevzuatına aykırı yapılaşmanın Yalova’nın karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden biri olduğuna dikkat çeken Soygüzel, “Vatandaşlarımız iyi niyetli de olsa bu yola başvuruyorlar. Daha sonra da farklı mağduriyetler ortaya çıkıyor” dedi.

‘TARIMSAL DESTEK PROGRAMLARI YÜRÜTÜYORUZ’

Soygüzel, tarımsal destek programlarının esas amacının ildeki yapılaşma baskısını azaltmak ve topraktan rant geliri dışında gelir elde edilmesinin önünü açmak olduğunu belirterek, “Yalovamız coğrafi alan bakımından Türkiye’nin en küçük ili. Özellikle pandemiden sonra ciddi bir yapılaşma baskısı ile karşı karşıya. Biz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte tarımsal destek programları yürütüyoruz. Tarımsal destek programlarının esası da ilimizdeki yapılaşma baskısının bir nebzede olsa azaltılması ve topraktan rant geliri dışında gelir elde edilmesinin önünün açılması” şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZHASEKİ’NİN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Ayrıca Soygüzel, geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de benzer bir açıklama yaptığını hatırlatarak, “Artvin’den Hatay’a kadar bütün sahil kentlerimizi tarıyoruz, buralarda kaçak yapılaşma ile ilgili mücadele edeceğiz. Özellikle sahillerimizde yapılan kaçak yapıları yıkacağız” dediğini aktardı.

KAÇAK YAPILARLA ETKİN MÜCADELE

Yerel seçimlerin hemen ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında muhtarlar ve İl Genel Meclisi üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiğini söyleyen Soygüzel, Vali Kaya’nın da bu konuyu vurguladığını ve kaçak yapılaşmayla daha etkin bir mücadele sürecinin başladığını kaydetti.

‘İMAR MEVZUATINA UYGUN OLUP OLMADIĞINA BAKIN’

Özellikle köylerin yeni cazibe merkezleri haline geldiğini belirten Soygüzel, insanların köylerden yer alarak konteyner, bungalov veya küçük kulübe yapmak istediklerini belirtti. Soygüzel, bu tür taleplerin imar mevzuatına uygun olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Soygüzel, “Yalova’da kaçak yapılaşmayla daha etkin bir biçimde mücadele edilmesi ile ilgili bir süreç başladı. Köylerimiz bu anlamda çok ciddi bir şekilde yeni cazibe merkezleri olarak öne çıkıyor. İnsanlar köylerden yer alarak, buralara konteyner, bungalov ya da küçük bir kulübe yapmak istiyor. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; bu tür talepleri gerçekleştirmek için imar mevzuatına uygun olup olmadığına da baksınlar” dedi.

‘YALOVA ÇOK KIYMETLİ’

Yalova’nın doğasını ve çevresini korumanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Soygüzel, “Yalova çok kıymetli bir şehir, dolayısıyla Yalova’nın doğasını ve çevresini korumak hepimizin görevi” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.