yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

YALOVA BİZİM EVİMİZ!

YALOVA BİZİM EVİMİZ!
12.07.2024 17:13
0
A+
A-
  • Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kumsal temizlikleri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önemli uyarılarda bulundu.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların tercihleri arasında yer alan Akasya Plajı, Yalova Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalarla şemsiye, duş, engelsiz platformu yenilemeleri ve yüzer iskele konulmasının ardından güzel bir görünüme kavuştu. Yoğun olarak tercih edilen plajda bazı vatandaşların geride bırakmış olduğu çöpler, katı atıklar ve vermiş oldukları zararlar fotoğraf karelerine yansıdı. Yaz aylarında artan yoğunluk ve kumsal kullanımıyla birlikte, kumsallarda oluşan çöpler ve atıklar çevre kirliliğinin önemli bir unsuru haline geldi.  Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın kumsalları temiz tutmaları ve çöplerini uygun şekilde atmaları konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Kumsallara atılan her atık, deniz canlılarına ve doğal yaşama zarar veriyor ve ayrıca kentimizin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımız, plaj kullanımı sonrası bireysel atıkların toplayarak, geri dönüşüm konteynerlerine bırakırlarsa, bu şekilde doğanın korunmasına katkı sağlayabilirler” ifadeler kullanıldı.

PLAJLAR DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR

Yalova Belediyesi tarafından kurulan ekiplerle düzenli olarak temizlenen sahil bandı ve kumsallar vatandaşların da desteğiyle çok daha temiz bir görünüme kavuşacak. Kumsal temizlik çalışmalarına da destek olunması gerektiği dile getiren Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Vatandaşlarımız yapılan çalışmalarımıza destek verebilirler. Vatandaşlarımızdan bireysel atıklarını geride bırakmamalarını rica ediyoruz. Oluşacak bu hassasiyet inanıyoruz ki bir toplumsal farkındalık yaratacak. Her bireyin çevreye duyarlı davranışlar sergilemesini, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakılmasını sağlamalıyız” dediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.