yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5175
EURO
35,0314
ALTIN
2.435,69
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
32°C
Yalova
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

YALOVA BİLİM ŞENLİĞİ

YALOVA BİLİM ŞENLİĞİ
07.06.2024 17:11
0
A+
A-
  • TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi işbirliğinde 6 kurumun ortaklığıyla hazırlanan Keşfet, Öğren, Hayal Et Yalova Bilim Şenliği projesi kabul edildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

21.yüzyıl Türkiye’sinin eğitim ekosisteminde, bilim kültürünün öğrencilere ve topluma ulaştırılması amacıyla düzenlenen bu bilim şenliği, 3-5 Ekim 2024 tarihlerinde Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek. Projenin ana hedefi, bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması ve katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması. Bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kazandırılması ve katılımcılara bilime ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısının kazandırılması amaçlanıyor. Etkinlikler, katılımcıların bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan etkileşimli uygulamalarla dolu olacak. Bilim şenliğinde teknoloji, mühendislik, fen, matematik, sosyal ve beşeri bilimler, spor ve sanat alanlarından çok çeşitli etkinlikler yer alacak. Bu etkinlikler, özellikle 6-18 yaş grubundaki çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlandı. Etkinliklerin amacı, bilimsel bilginin öğrencilere ve toplumun her kesimine eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratılmasıdır. Şenlik, atölyeler, deneyler, etkileşimli etkinlikler, akademisyenlerle bilimsel söyleşiler, sergiler ve konserler gibi çeşitli aktivitelerle katılımcıları pasif konumdan “keşfeden-üreten-paylaşan” konumuna getirmeyi hedefliyor.

ETKİNLİKLER VE KATKI SAĞLAYAN KURUMLAR..

Şenlikte yer alacak etkinlik türleri arasında simülasyon, e-öğrenme/mobil uygulamalar, artırılmış/sanal/karma gerçeklik, bilgi işlemsel düşünme, oyunlaştırma, bilim temalı kısa film gösterimi, STEAM, deneysel uygulamalar, tasarım odaklı düşünme uygulamaları, dijital oyun/öyküleme ve yaratıcı drama bulunuyor. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü 28 atölye lideri ile 30 etkinlik, Yalova Üniversitesi 7 atölye lideri ile 7 etkinlik, Kocaeli Bilim Merkezi 4 etkinlik ve bilim gösterileri, Yalova Deneyap Atölyesi 6 etkinlik, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mobil Bilim Merkezi 3 etkinlik ve bilim otobüsünde 27 etkinlik, Yalova İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü 4 etkinlik düzenleyecek. Ayrıca, şenlik kapsamında 2 bilim söyleşisi, 3 sergi ve 3 konser ile toplamda 89 etkinlik gerçekleştirilecek. Projeye Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi de işbirliği yapan kurumlar arasında yer alıyor.

YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDEN DEV KATKI..

Yalova Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’nin koordinasyonunda, bilim şenliğinde 7 atölye ile yer alacak ve ayrıca sergi ve konser etkinlikleri düzenleyecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.