yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YAFEM 27. TÜRK BOYLARI ŞÖLENİ BAŞLADI

YAFEM 27. TÜRK BOYLARI ŞÖLENİ BAŞLADI
19.07.2024 12:33
0
A+
A-

TÜRK BOYLARI YALOVA’DA

  • Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından düzenlenen 27. Türk Boyları Şöleni, Gazipaşa Caddesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşü ve gösterilerle büyük bir coşkuyla başladı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen şölene bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kabardey, Kuzey Makedonya, Romanya, Kuzey Osetya, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sancak, Yakutistan, Güney Osetya, İran Türkleri, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Gagauzya ve Doğu Türkistan gibi ülkeler ve topluluklar katılıyor.

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından düzenlenen 27. Türk Boyları Şöleni katılımcı ülkelerin Gazipaşa Caddesi’nde kortej eşliğinde yaptığı yürüyüş ve gösterileriyle başladı. Bu yıl şölene katılan ülkeler ve topluluklar arasında Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kabardey, Kuzey Makedonya, Romanya, Kuzey Osetya, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sancak, Yakutistan, Güney Osetya, İran Türkleri, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Gagauzya ve Doğu Türkistan yer alıyor. Türk Boyları Şöleni Gazipaşa Caddesi’nde katılımcı ekiplerin yaptığı kortej yürüyüşüyle başladı.

UNUTULMAZ GECE YAŞANACAK..

Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen katılımcı ekipler, burada toplu fotoğraf çektirdikten sonra Badgodesberg Parkı’ndan Gazipaşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de gösteriler gerçekleştirdiler. 22 Temmuz’da sona erecek olan şölen boyunca ekipler, ilçe ve beldelerde de gösterilerde bulunacak. Katılımcı ekipler 21 Temmuz saat 21:15’te Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gala programında yapacağı gösterilerle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.